“Gazi’nin Çocukları Geleceğin Sanatçıları” Sergisi Çevrim İçi Olarak Düzenlendi
27 Nisan 2021 | 10:42

Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle düzenlediği “Gazi’nin Çocukları Geleceğin Sanatçıları” resim sergisi etkinliği çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz, öğretim üyeleri ile idari personelin ailesi ve çocukları katıldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu bugün hep birlikte yaşadıklarını belirterek, “Milletin sesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 101. yılını yaşadığımız bu anlamlı ve gururlu gün aynı zamanda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan edilmiş kutlu bir bayramdır. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarının bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.

Rektörümüz, bir toplumda sanat küçük yaşlardan itibaren desteklenmez ve gelişmezse o toplum fertlerinin hem bilgi dünyasında hem de ruh ikliminde çatlaklar oluşması ve bu durumun milletlerin geleceğinde telafisi zor olacak tahribatlara yol açmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ sözü ışığında yarınlarımız olan çocuklarımız için atılacak önemli bir adım onlara sanatı ve sanatsal uygulamaları sevdirmek ve benimsetmektir” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Yıldız etkinlikte emeği geçenlere ve yaptığı resimlerle sergiye katkı yapan çocuklara teşekkür ederek sözlerini şöyle noktaladı: “Güzel sanatların bir kolu olan resim sanatının, çocukların ilk karşılaştığı sanatlardan biri olduğunu söylemek mümkündür. Çocukların, kalem eline verilir verilmez yaptıkları karalamalar zamanla değişir, gelişir ve nihayetinde hayranlık uyandıracak düzeye gelir ve belki de bizleri geleceğin ressamlarının doğuşuna şahit kılar.”

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Üniversitesinin 95’inci yılı ve TBMM’nin açılışının 101’inci yıldönümü sebebiyle çocuklara sanatı ve sanatsal olguları sevdirmek, benimsetmek adına böylesi bir etkinliği gerçekleştirdiklerini belirterek, sergide emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Meliha Yılmaz ise, Gazi Üniversitesi bünyesindeki akademik personel ile idari personelin 2-12 yaş arasındaki çocuklarının yaptığı resimlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştirmek için bugün burada toplandıklarını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz Resim-İş ABD olarak bugüne kadar düzenlenen tüm etkinliklerde yanlarında olan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a da teşekkürlerini iletti. Açılış konuşmalarının ardından minik öğrencilerimiz duygu ve düşüncelerini izleyenlerle paylaştı. Etkinlik sergiye katılan resimlerin çevrim içi sergilenmesiyle sona erdi.

 

 

Nisan 2021

 
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
             
29 30 31 1 2 3 4
             
         
         
       
       
 
 
             
5 6 7 8 9 10 11
             
         
       
       
       
     
     
 
             
12 13 14 15 16 17 18
             
         
     
   
             
19 20 21 22 23 24 25
             
     
   
   
   
   
 
 
 
             
26 27 28 29 30 1 2
             
 
 
 
 
background image