“Lider Öğretmen” Başlıklı Çevrim İçi Söyleşi Gerçekleştirildi
5 Nisan 2021 | 17:12

Dekanlığımız tarafından belirli aralıklarla düzenlenen Salı Konferansları’nın dokuzuncusu 30 Mart 2021 tarihinde Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Necati CEMALOĞLU’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

“Lider Öğretmen” başlıklı çevrim içi söyleşide Sayın CEMALOĞLU; lider öğretmenin özelliklerinden, yeterlik alanlarından, lider öğretmenlerin dikkat etmesi gereken becerilerden, öğrencilerin hayatlarına dokunan lider öğretmenlerin toplumu nasıl şekillendirebileceğinden söz etti. Ayrımlı pekiştireç, şema, şablon yaratma; metafor kullanma, bilgiyi hayata transfer etme, oyun ile ders anlatma, PIN Kodu oluşturma, öğrenci davranış değiştirme konularında ayrıntılı bilgiler aktardı.

Moderatörlüğünü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL’ın, açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ ve Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı çevrim içi söyleşiye; Gazi Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve üniversite dışından konuklarımız yoğun ilgi göstermiştir.