ÖĞRETMEN YETİŞTİRMENİN 90 YILLIK ÇINARI

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Gazi Eğitim Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü iş birliğiyle 24 Kasım 2016 tarihinde Öğretmenler Günü Kutlama Programı düzenlenmiştir. Gazi Konser Salonu’ndaki programa Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim USLAN, Gazi Eğitim Fakültesi kurucu dekanı Prof. Dr. Rüçhan ARIK, Gazi Eğitim Fakültesi ikinci dekanı Prof. Dr. Reşat GENÇ, fakültelerimizin dekanları ve dekan yardımcıları, enstitü müdürleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katılmıştır. Program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz anısına saygı duruşu ile başlamış ve Doç. Dr. Mehmet EFE yönetimindeki Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrenci korosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile devam etmiştir.

Doç. Dr. Mehmet EFE yönetimindeki Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden oluşan bölüm orkestrası ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet AKPINAR yönetimindeki 1. sınıf Türk halk müziği korosu mini bir konser vermiştir.

Programda Gazi Eğitim’in şehitleri yâd edilmiş, ardından Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan Gazi Eğitim Fakültesi mezunu öğretmenlerin mesajları sunulmuştur.

Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rabia SARIKAYA’nın açılış konuşmasının ardından Eğitim Bilimleri Enstitüsü müdürü Prof. Dr. Ülkü Eser ÜNALDI konuşma yapmıştır. Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan mezun öğretmen Sinan YENER’in, öğretmenler gününün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla program devam etmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim USLAN konuşma yapmıştır. Daha sonra Gazi Eğitim Fakültesi kurucu dekanı olan Prof. Dr. Rüçhan ARIK ve Gazi Eğitim Fakültesi ikinci dekanı Prof. Dr. Reşat GENÇ öğretmenler günü mesajlarını iletmişlerdir. Konuşmaların ardından 2016 yılında profesörlük ataması yapılan Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerine cübbe giydirme töreni gerçekleştirilmiştir.