Bilim Konferansları’nın Beşincisi Olan "Bilim ve Bilim Öğretimi İş Birliği ile Yeni Ufuklara" Konulu Çevrim İçi Konferans Gerçekleştirildi
31 Mart 2021 | 08:55

Dekanlığımız tarafından belirli aralıklarla düzenlenen Bilim Konferansları’nın beşincisi 24 Mart 2021 tarihinde Bilkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Sayın Prof. Dr. Alipaşa AYAS’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

“Bilim ve Bilim Öğretimi İş Birliği ile Yeni Ufuklara” başlıklı çevrim içi konferansta Sayın AYAS; bilim ve bilimsel bilginin özelliklerinden söz ederek bilimsel bilgi ve öğretimine değinmiştir. Okullarda verilen eğitim ile bilim arasında nasıl bir ilişki bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Alipaşa AYAS ülkece benimsemiş olduğumuz bilim ve bilim insanı yetiştirme politikasından, bilim üreten ve öğretenlerin birlikte çalışması gerektiğinden bahsetmiş, konuşmasında yurt içi ve yurt dışından çarpıcı örnekler vermiştir.

Moderatörlüğünü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL’ın, açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ ve Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı çevrim içi söyleşiye; Gazi Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve üniversite dışından konuklarımız yoğun ilgi gösterdi.

 

background image