Bilim Konferanslarının Yedincisine; “Bilim ve Girişimcilik” Konulu Sunumuyla Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR Konuk Oldu
29 Nisan 2021 | 12:19

Fakültemizin belirli aralıklarla düzenlediği Bilim Konferanslarının yedincisine; “Bilim ve Girişimcilik” konulu sunumuyla Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR konuk oldu. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Gamze DELİOĞLU üstlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, girişimciliğin toplumların kalkınmasındaki önemi üzerinde durduğu ve girişimci bireylerin önüne toplum tarafından konulan engellere de vurgu yaptığı konuşmasının sonunda, başta konuk olan Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı olmak üzere, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR sunumuna, öğretim üyeliğinin yanı sıra Gazi Teknopark’ta yaklaşık on yıldır bilişim ve yazılım üzerine çalışmalar yapan bir şirketin sahibi olduğunu ve geçtiğimiz günlerde kendisi gibi Teknopark şirketleri bünyesinde çalışmalar yapan Gazi Üniversiteli Öğretim Üyelerimizin ilk kez bu dönemde Rektörlüğümüz tarafından ödüllendirildiğini ifade ederek başladı. İlk kez yaşanan bu durumun kendisi için çok anlamlı olduğunu; çünkü geçmişte bilgiyi ticari ürüne dönüştüren öğretim üyelerinin akademik camiaya kendilerini ifade etmekte epey zorlandıklarını söyledi. Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR, konuşmasında; girişimciliğin tarifini yaparak, bu konudaki anlam karmaşasına vurgu yaptı ve girişimcilik konusunun sadece ticari boyutuyla ilişkilendirilmesinin yanlışlığı üzerinde durdu.

Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

Konferansın video kaydı için tıklayınız.

background image