Dekanlığımız Tarafından Çevrim İçi Olarak Öğretmenlik Programları Lisans Güncelleme Toplantılarının Üçüncüsü Düzenlendi
25 Aralık 2020 | 15:12

Bilindiği üzere, Yükseköğretim Kurulu Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığının 18.08.2020 tarih ve E.50746 sayılı “Öğretmenlik Programları Müfredatı” konulu yazısı gereğince, öğretmenlik programlarına ilişkin 12/04/2018 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı iptal edilerek; öğretmenlik programlarındaki derslerin, müfredatların ve kredilerin belirlenmesinde yükseköğretim kurumlarının ilgili kurullarının yetkilendirilmesine karar verilmişti.

Bu kapsamda, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı olarak 26.11.2020 tarihinde F Blok Konferans Salonunda birincisini; Fakültemiz Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanları ve program sorumlularının katılımlarıyla 16.12.2020 tarihinde ikincisini düzenlediğimiz program güncelleme toplantılarının üçüncüsü; Fakültemiz Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanları ve program sorumlularının katılımlarıyla 24.12.2020 tarihinde çevrim içi olarak düzenlendi.

Moderatörlüğünü Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL’ın üstlendiği toplantıda, programlarının geniş katılım ve uzlaşma ile güncellenmesi bağlamında, taslak programın güncel sürümü üzerinde öneri ve değerlendirmelerini almak üzere Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanları ve program sorumlularına sırayla söz hakkı verilerek güncelleme sürecinin bundan sonraki aşamalarında izlenecek usul ve esaslar belirlendi.

background image