Ermenilerin Birinci Dünya Savaşı Yıllarında Yaptığı Kültürel Soykırım; Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU’nun Konuşmacı Olduğu Konferansta Belgelerle Anlatıldı
6 Mayıs 2021 | 11:47

Birinci dünya savaşı yıllarında Ermenilerin yaptığı kültürel soykırım, Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim - İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU’nun konuşmacı olarak katıldığı konferansta tarihi belgeler ve görseller eşliğinde anlatıldı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş KARAMUSTAFA, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemile Nakış KARAMAĞARALI, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin ÜNSAL ve Doç. Dr. Serkan KOŞAR, Öğretim Üyeleri, öğrenciler katılım sağladı.

Oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Gamze DELİOĞLU’nun üstlendiği programı TRT Avaz Kanalından Aslı ÖZTÜRK de takip etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, kamuoyunun gündeminde olan böylesine önemli bir konu hakkında düzenlenen bu konferansın Ermenilerin yaptığı kültürel soykırımın tüm dünyaya anlatılması adına çok önemli olduğunu vurgulayarak etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, sunumunda birinci dünya savaşı yıllarında Ermenilerin yaptığı kültürel soykırımı tarihi belgeler ve görseller eşliğinde, etkili bir üslupla detaylarıyla anlattı. Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan ve katılımcılardan yoğun ilgi gören etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

Konferansın video kaydı için tıklayınız.

 

 

 

 

 

background image