Fakültemizde Neşet Ertaş’a Saygı Konseri Gerçekleştirilmiştir.

Gazi Üniversitesi 90. Yıl etkinlikleri kapsamında Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet AKPINAR yönetiminde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Türk Halk Müziği Korosu tarafından Neşet ERTAŞ’a saygı konseri gerçekleştirildi.

28. 04. 2017 tarihinde saat  18.30 da Gazi Konser salonunda yapılan konserde Neşet ERTAŞ’a ait  on altı türkü icra edildi. Konsere Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan ES, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami DURMUŞ katıldı. Aynı zamanda öğretim üyeleri ve öğrenciler programa yoğun ilgi göstermişlerdir.

Programa Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu solistlerinden Çiğdem GÜRDAL konuk sanatçı olarak katılmıştır. Konser sonunda Şef Yrd. Doç. Dr. Mehmet AKPINAR’a Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA, Çiğdem GÜRDAL’a   ise Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhami DURMUŞ tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edilmiştir.

Kırşehirliler vakfı tarafından ise yöre kültürüne katkılarından dolayı Şef Yrd. Doç. Dr. Mehmet AKPINAR ve Çiğdem GÜRDAL’a  günün anısına plaket takdim edilmiştir.