Gazi Eğitim Fakültesi Mezuniyet ve Cübbe Giydirme töreni büyük bir gururla ve coşkuyla gerçekleştirildi. - Gazi Eğitim Fakültesi

Gazi Eğitim Fakültesi Mezuniyet ve Cübbe Giydirme Töreni, Gazi Konser Salonunda, 14-15-16 Haziran 2017 tarihinde, büyük heyecan ve gururla gerçekleştirildi. Tören, 14 Haziran 2017 tarihinde saat 9.30’da açılış programıyla başlatıldı.  Gazi Üniversitesi Rektörü  Sayın Prof. Dr. İbrahim USLAN, Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Suna AĞILDERE ve Genel Sekreter Yardımcıları Sayın Doç. Dr. Murat ÇETİNKAYA ve Öğr. Gör. Serkan YORGANCILAR  mezuniyet törenine teşrifleriyle onurlandırdılar.  Mezuniyet töreni açılış programına, diğer fakültelerin dekanları, dekan yardımcıları, enstitü müdürleri, müdür yardımcıları, bölüm ve ana bilim dalı başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan mezuniyet programı  açılış töreninde, Müzik Eğitimi Ana Bilim dalı Doktora öğrencisi Alper Börekçi ve arkadaşlarından oluşan müzik topluluğu tarafından da mini bir konser verildi.

Mezuniyet törenine, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Rabia SARIKAYA’nın açılış konuşması ile devam edildi. Açılış konuşmalarının ardından Gazi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim USLAN tarafından protokol konuşmaları yapıldı.

Protokol konuşmalarının ardından, “Başöğretmen Atatürk ve Öğretmen” konulu görseller gösterildi. Mezun olan öğrenciler adına “Mezuniyet Konuşması” ve “Flama Devir Teslim Töreni” yapıldı.

Gazi Eğitim Fakültesini büyük başarılarla ve derecelerle bitiren sevgili öğrencilere ödüller verildi. Fakülte birincisi, Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan Fatmanur CANPOLAT’a; Fakülte ikincisi,  Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan Tuğba ORTAÇ’a; Fakülte üçüncüleri,  Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan Osman Burak SARI’ya ve Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan Duygu ÖZBEK’e, Türk Tarih Kurumu tarafından hediye edilen Nutuk, Türk Bayrağı ve Plaket takdim edildi.

Mezuniyet töreninde ayrıca, Aralık 2016 tarihinden Haziran 2017 tarihine kadar olan süreçte, kadro süreci tamamlanan “Doçent ve Profesörlere” cübbe giydirme töreni gerçekleştirildi.

Gazi Eğitim Fakültesi, 14-15-16 Haziran 2017 tarihinde, 8 bölüm 24 ana bilim dalı’ndan  2371 öğrenciyi mezun etmenin gururunu ve heyecanını yaşamıştır.

14 Haziran 2017 tarihinde, Gazi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Resim İş Ana Bilim Dalı, Temel Eğitim Bölümü’nden  Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı; 15 Haziran 2017 tarihinde, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü’nden Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı,  Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı, Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı, Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı, Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı, İlköğretim Matematik Eğitimi Programı; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü, Eğitim Bilimleri  Bölümü’nden Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık; Özel Eğitim Bölümü’nden Zihin Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Görme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı; 16 Haziran 2017 tarihinde,  Yabancı Diller Eğitimi Bölümünden  Alman Dili Eğitimi, Arap Dili Eğitimi, Fransız Dili Eğitimi, İngiliz Dili Eğitimi; Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü’nden Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı, Coğrafya Eğitimi Ana Bilim Dalı, Felsefe Grubu Eğitimi Ana Bilim Dalı, Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı, Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı’nın mezuniyet törenleri, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi ve sevgili öğrencilere büyük bir gururla mezuniyet belgeleri verildi.