Gazi Eğitim Fakültesi Oyun Topluluğu (GEFOT) Tarafından "Eğitimde Oyun ve Drama" Konulu Çevrim İçi Etkinlik Gerçekleştirildi
28 Nisan 2021 | 14:37

Fakültemiz Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencilerinin faaliyetlerini yürüttüğü Gazi Eğitim Fakültesi Oyun Topluluğu (GEFOT) tarafından düzenlenen "Eğitimde Oyun ve Drama" adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Topluluk Üyesi Aybüke Kılınç'ın yaptığı etkinlikte konuşmacı olarak, T.C. Milano Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Tolga Erdoğan yer aldı. Düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice Bekir, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Musa Yıldız, "Bu programda bugün, değerli öğrencilerimiz ve hocalarımızla buluşacak olan T.C. Milano Başkonsolosluğu Eğitim Ataşemiz Prof. Dr. Tolga Erdoğan hocama çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu organizasyonda emeği geçen başta Gazi Eğitim Fakültesi Dekanımız, Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanımız, Topluluk Danışman hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gazi Üniversitesine konuk olan Prof. Dr. Tolga Erdoğan konuşmasına, "Sayın Rektörümün ve hocalarımın katılımı beni gerçekten çok mutlu etti, çok onurlandırdı. Ben son dönemde yapılan çalışmaları da faaliyetleri de takip ediyorum. Sayın Rektörümün ve bütün Gazi Üniversitesi ailesinin emeğine, yüreğine sağlık. Öğrenci arkadaşlarımın da böyle topluluk faaliyetleri yürütmesi çok önemli. Mezun olduklarında, bu yaptıkları etkinliklerin meslek hayatlarında nasıl işe yaradığını görecekler" diyerek başladı.
Prof. Dr. Tolga Erdoğan sunumunda, geleceğin öğretmen adaylarına küçük oyun hareketleriyle bunların içinde barındırdığı kavramları anlattı. Prof. Dr. Erdoğan, "Oyunun güzelliği; dikkati çeker, hareket ettirir ve istekli hale getirir. Oyunla her şeyi öğretemezsiniz ama oyunla her şeyi öğretmek için motive edebilirsiniz" diye konuştu.
Dramanın, hem kişisel hem de mesleki gelişiminde çok önemli bir yeri olduğunu düşünen Prof. Dr. Erdoğan, "Oyun ve drama eğitiminde temel bir ilke vardır. İki tarafta keyif almazsa, eğitim bir suçtur. Hem ben keyif alacağım öğretmen olarak, hem de öğrencilerim keyif alacak" dedi.
Prof. Dr. Tolga Erdoğan'ın değindiği bir diğer önemli konu da, Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından çocuklarla uygulamalı olarak hazırlanan ve dünyada tek, özgün bir proje olan "Temassız Oyunlar Kitabı" oldu. Prof. Dr. Erdoğan, Gaziantep'te dünyanın ilk temassız oyun şenliğini gerçekleştirdiklerinden ve bu projenin çok güzel tepkiler aldığından bahsetti. Projelerinin oyun üzerine olduğuna ve İtalya'da dünya oyun oynama gününde bir oyun şenliği yapmayı planladığına yer verdi.   
Program soru-cevap etkinliği ile sona erdi.

 

background image