İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 96. YILI ANMA ETKİNLİKLERİ PROGRAMI

 

,

İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜNÜN 96. YILI DUYGU YÜKLÜ BİR PROGRAMLA KUTLANDI

 

Gazi Eğitim Fakültesi ve Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü iş birliğiyle 11 Mart 2017 tarihinde Gazi Konser Salonu’nda “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 96. Yılı Anma Etkinlikleri Programı” düzenlenmiştir. Programa Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ülkü Eser ÜNALDI, dekan yardımcıları, enstitü müdür yardımcıları, öğretim elemanları ve öğrenciler katılmıştır.

Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile Türk büyükleri için saygı duruşu ve sonrasında Doç. Dr. Mehmet EFE yönetimindeki Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrenci korosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile başlamıştır.

İstiklal Marşı’nın ardından Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA açılış konuşmasını yapmıştır. Gazi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Alemdar YALÇIN, “Millî Mücadele,  Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu konuşmasında İstiklal Marşı’nın nasıl bir ortamda yazıldığını, başta Mehmet Akif olmak üzere diğer önemli şahsiyetlere de değinerek ayrıntılı bir şekilde anlatmıştır. Prof. Dr.  Alemdar YALÇIN’ın konuşması büyük bir ilgiyle dinlenmiştir.

 

Konuşmasının ardından Prof. Dr.  Alemdar YALÇIN’a Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA tarafından çiçek takdim edilmiştir.

Programın devamında Gazi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gıyasettin AYTAŞ’ın genel sanat danışmanlığını yapmış olduğu “İstiklal Marşı’nın Kabulü”nün anlatıldığı tiyatro oyunu sahnelenmiştir. Oyun esnasında salonda duygusal anlar yaşanmıştır.

 

 

 

 

Tiyatro oyununun sonunda tüm salon tek yürek, İstiklal Marşı’nın son kıtasını okumuştur.

 

“Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.

Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:

Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;

Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklâl!”

 

Oyun bitiminde Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Ülkü Eser ÜNALDI tarafından Prof. Dr. Gıyasettin AYTAŞ’a çiçek takdim edilmiştir.

Program, Mehmet Akif’in sözü olan “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” temennileriyle sona ermiştir.

 

background image