Duyuru
Öğrenim Dili Türkçe Olan Programların (5(ı) Zorunlu Dersler) İngilizce Dersleri İçin Yeterlik (Muafiyet) Sınavı Detaylar
25 Eylül 2020 | 16:32

Değerli Öğrencilerimiz,

Dünyaca içinde bulunduğumuz COVID-19 pandemisi sebebiyle, 2020-2021 Akademik yılı Yabancı Dilde Yeterlik (Muafiyet) Sınavı, 29 Eylül 2020 Salı günü saat 10.00’da öğrenim dili Türkçe olan tüm programlar için çevrimiçi (online) olarak video konferans aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Sınav tek oturumdan oluşmaktadır. Bu sınavdan başarılı olanlar, aldıkları puan aralıklarına göre 1, 2 ve/veya 3. sınıf İngilizce derslerinden muaf olabileceklerdir. Sınava katılmayanlar veya katıldığı halde başarılı olamayan öğrencilerin ilgili dersi (veya dersleri) almaları zorunludur.

Dünyaca içinde bulunduğumuz COVID-19 pandemisi sebebiyle, 2020-2021 Akademik yılı Yabancı Dilde Yeterlik (Muafiyet) Sınavı, 29 Eylül 2020 Salı günü saat 10.00’da öğrenim dili Türkçe olan programlar için çevrimiçi (online) olarak “Zoom” video konferans uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecektir. Sınav dil kullanımı ve okuma becerisini ölçen sorulardan oluşmakla beraber tek aşamadır.

 

Sınavın yürütülebilmesi için her öğrencinin aşağıdakilere sahip olması gerekmektedir:

  • Bilgisayarınıza ZOOM video konferans uygulamasının indirilmesi gerekmektedir. (Sınavda teknik sıkıntı yaşanmaması ve soruları daha rahat görebilmek için bilgisayar ile bağlanmanız daha iyi olacaktır.)
  • İnternet bağlantısı (Tercihen “Chrome” tarayıcısı)
  • Çalışır durumda bir kamera
  • Çalışır durumda bir mikrofon

 

Sınav esnasında kamera karşısında, görevli öğretim elemanları kontrolünde gerçekleşecektir. Bu sebeple, sınava katılacağınız cihazın sağlıklı çalışan kamera ve mikrofon donanımına sahip olduğuna emin olunuz.

Uzaktan eğitim sürencinde, eğitim-öğretime ilişkin tüm duyurular ilgili Fakülte/MYO internet sayfalarından veya ydyo.gazi.edu.tr adresinden yapılacaktır. Bu sebeple, doğru bilgiye en güvenilir şekilde ulaşmanız için ilgili sayfaları takipte kalmanız büyük önem taşımaktadır. Bunun yanında, sınava girecek öğrencilerin listelenmesi ve daha sonraki süreçlerde bu bilgilerin kullanılması amacıyla, aşağıda yer alan bağlantıdaki formu her öğrencimizin doldurması gerekmektedir. Formda beyan ettiğiniz e-posta adresi ve telefon numarası size ulaşım yolumuz olacağından, formu özenle doldurmanızı rica ediyoruz.

Sınavın içeriğine ve uygulama şekline dair detaylı bilgilendirme ilgili Fakülte/MYO internet sayfalarında yayınlanacaktır.

 

ÖĞRENCİ BİLGİ FORMUNU DOLDURMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

 

Sağlıklı günler dileriz.

background image