Türkmen Öğrencilerin Sorunları ve Çözüm Yolları Çalıştayı

Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Türk Sanatı Topluluğu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ‘‘ Türkmen Öğrencilerin Sorunları ve Çözüm Yolları’’ Çalıştayı düzenlenmiştir. 20 Nisan Perşembe günü saat: 10:00’da Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Neşe Yağız Konferans salonunda Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA’ nın konuşmaları ile iki gün sürecek olan Çalıştayın açılışı yapılmıştır. Çalıştayın ilk gün programı çerçevesince düzenlenen beş oturumda aralarında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. Dışişleri Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkmen Temsilcilerinin, Türkmen Öğrencilerin ve Akademisyenlerin bulunduğu katılımcılar, Türkmen öğrencilerin sorunları ve bu sorunların çözüm yolları hakkında bilgi vermişlerdir. Çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin katıldığı Çalıştay sonunda katılımcılara teşekkür belgesi ve etkinliğin oluşmasında katkıda bulunanlara plaket takdim edilmiştir.

Çalıştayın ikinci gün programında, çeşitli yaş gruplarından oluşan Türkmen öğrenciler bulundukları yerlerden otobüslerle alınarak, Resim- İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencileri ile birlikte Anıtkabir ziyaretinde bulunmuşlardır. Türkmen öğrencilerle,Anıtkabir ziyaretinin ardından kendileri için özel olarak 23 Nisan teması ile süslenen Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Malik Aksel Sergi Salonunda bir araya gelinmiştir. Sergi salonunda Resim- İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve Türk Sanatı Topluluğu üyeleri tarafından resim, ebru, baskı resim gibi çeşitli sanat etkinlikleri ve performans gösterileri düzenlenmiştir. Türkmen öğrencilerin bu etkinliklere aktifkatılımları sağlanarakhoşça vakit geçirmelerine çalışılmıştır. Sanat etkinlikleri bitiminde ise Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA tarafından Malik Aksel Sergi Salonunda açılan sergi ile Türkmen öğrencilerin sanat etkinlikleri kapsamında yapmış oldukları işler sergilenmiştir.Türk Sanatı Topluluğu tarafından Türkmen öğrencilere alınan hediyelerinarmağan edilmesinin ardından Türkmen öğrenciler uğurlanmıştır.

Çalıştay konuyla ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmek üzere hazırlanan sonuç bildirgesi ile sona ermiştir.