Duyuru
Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen "Yaratıcı Düşünme ve İnovasyon" konulu seminer
16 Kasım 2017 | 14:17

EĞİTİM GÜNLERİ - 1

Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından düzenlenen Yaratıcı Düşünme ve İnovasyon konulu seminere ilgi duyan herkesi bekleriz.

Prof. Dr. Nurdan KALAYCI

Lisans derecesini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim (EPÖ) dalında tamamlamıştır.

Yüksek lisans derecesini Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalından, doktora derecesini ise, Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, aynı anabilim dalından almıştır. Halen Gazi Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü, EPÖ Anabilim Dalında öğretim üyesidir.

Kalaycı’nın; öğrenme ve öğretim süreçleri, aktif öğretim yöntemleri, üst düzey düşünme becerileri, yükseköğretim kurumlarında akademisyenlerin öğretim performansını değerlendirme süreçleri,  yükseköğretimde kalite, toplumsal cinsiyet eşitliği ve eğitimi, eğitim programları ve öğretim alanlarında, yurt içinde ve yurt dışında yayımlanmış 30’dan fazla makalesi, gerçekleştirmiş olduğu konferansları ve proje çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca eğitimle ilgili altı basılmış kitabı ve değişik gazetelerde yayımlanmış çeşitli köşe yazıları bulunmaktadır. Kalaycı, 'Vitamin Öğretmen Portalı' yoluyla, eğitimcilere kendi alanıyla ilgili 40’ı aşkın canlı eğitim yapmıştır.

Kalaycı, Çin, İsrail ve iki kez de Finlandiya’dan devlet bursu almıştır. Fulbright bursu ile ABD’de Indiana Universitesi - Purdue Universitesi, Indianapolis’de, bir başka burs ile Michigan State Üniversitesi’nde uzun dönemli araştırmalar ve çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar; yetişkinler eğitimi, çoklu zekâ kuramı ve uygulamaları, eğitim programları ve öğretim, program değerlendirme ve toplumsal cinsiyet rolleri konuları ile ilgilidir.

Çevre sorunları konusunda bir aktivisttir ve hayvan tutkunudur. Sinema filmleri ilgilendiği konular arasındadır.

background image