Fakültemizin Mezunlarından; Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden Biri Olarak Onurlandırılan, Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü Sahibi Dilek LİVANELİ'nin Konuk Olduğu "Bir Dilek Yetmez" Adlı Etkinlik Düzenlendi
28 Nisan 2021 | 14:38

Fakültemiz Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından “Bir Dilek Yetmez” adlı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri ve Avrupa Parlamentosu Uluslararası Lider Kadın Ödülü sahibi olan öğretmen Dilek Livaneli katıldı. Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalından 2002 yılında mezun olan Dilek Livaneli öğretmenlik deneyimlerini ve köy okullarında yaptıklarını aktardı.

Etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı. Öğretmenlerin ve öğretme işinin çok kutsal olduğunu söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, bir milletin geleceğinin öğretmenlere bağlı olduğunu vurguladı. Üniversitemizin ve Gazi Eğitim Fakültesinin, öğretme işini 95 yıldır başarıyla yerine getirdiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Türkiye’de öğretmen yetiştirme denilince akla ilk gelen kurumların Gazi Üniversitesi ve Gazi Eğitim Fakültesidir olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli ve manevi değerlere bağlı, bilimsel düşünceyi temel alan yeni nesiller yetiştirmelerini önemsediğini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Gazi Üniversitesi ve Gazi Eğitim Fakültesi, ilk kurulduğu günün heyecanıyla Cumhuriyetin değerlerine bağlı, öğrenmeyi, öğretmeyi ve insan gelişimini temel alarak kendisini yenileyen, geliştiren, eleştirel düşünebilen, yeniliklere açık, topluma rehberlik edebilen, kendisiyle barışık öğretmen, akademisyen ve uzmanlar yetiştirmektedir. Bayrağımızın dalgalandığı her karış toprakta, yurtdışında kardeşlerimizin yaşadığı ülkelerde, Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarda yani dünyanın birçok ülkesinde eğitim, öğretime ihtiyaç duyan insanlara ışık olacak öğretmenlerimizi yetiştirmenin onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, konuşmasını Dilek Livaneli’nin başarılarıyla gurur duyduğunu söyleyerek tamamladı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi de konuşmasında öğretmenlik mesleğinin önemi üzerinde durdu. Prof. Dr. Mahmut Selvi, Gazi Eğitim Fakültesinin, çağdaş öğretmenler yetiştirmek için 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Orta Muallim Mektebi adıyla kurulduğunu anlattı. Bir milletin var olabilmesinin öğretmenlerle mümkün olduğunu söyleyen Mahmut Selvi, “Gazi Eğitim Fakültesi kurulduğu günden bu yana Cumhuriyetin amaçlarına bağlı, bilimsel gelişmeyi hedef edinen, Türk milletinin milli, manevi, insani, ahlaki ve kültürel değerlerini benimseyip, koruyup, bunları geliştirmeye çalışan öğretmenler yetiştirmede öncü bir rol oynamaktadır” diye konuştu.

Prof. Dr. Mahmut Selvi, başarılı çalışmalarından dolayı Dilek Livaneli’yi tebrik ederek, Livaneli’nin yaptıklarının Fakülte öğrencilerine örnek olmasını istedi.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi’nin konuşmasının ardından Dilek Livaneli’nin konuşmasına geçildi. Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı mezunu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Dilek Livaneli, etkinliğe katıldığı için heyecanlı ve gururlu olduğunu belirtti. Dilek Livaneli, Gazi Eğitim Fakültesinin kendisine kattığı vizyonun başarılı bir öğretmen olmasında büyük bir yeri olduğunu anlattı. Livaneli, her güzel şeyin eğitimin, her kötü şeyin ise eğitimsizliğin eseri olduğunu ifade etti. Dilek Livaneli, köy okulu öğretmenliğiyle başlayan öğretmenlik hayatında imkânsızlıklara karşı verdiği mücadele üzerinde durdu. Okula, ilk olarak Atatürk büstü kazandırdığını anlatan Dilek Livaneli, daha sonraki zamanda okulun tamamen yenilendiğini ve sadece öğrenciler için değil, köy halkı için de bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.

Etkinlik, Dilek Livaneli’nin sunumunun ardından soru-cevap kısmıyla sona erdi.

background image