22 Şubat 2021 | 17:44

Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılı münasebetiyle, "95. Yıl 95 Etkinlik" kapsamında, Gazi Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Anabilim Dalı ve AstroGazi Topluluğu Tarafından Çevrim İçi Ay Gözlemi Etkinliği Düzenlendi. Söz konusu gözlem etkinlik, Gazi Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, aynı zamanda Gazi Eğitim Fakültesi Astrogazi Topluluğu Akademik Lideri olan Doç. Dr. Uygar KANLI, dördüncü sınıf öğrencileri Batuhan AYDIN, Mert Can ÖZTÜRK ve M. Barış BAĞCI ile birlikte tarihi Rektörlük Binası gözlem katında gerçekleştirildi. Etkinlikte gözlem için; Meade LS 8 inç ACF teleskop ve Meade, ETX- 90 Observer (90/1250mm) teleskoplar kullanıldı.

Çevrim içi platform dışında eş zamanlı olarak YouTube canlı yayını ile izleyicilere aktarılan etkinlik; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve üniversitemiz dışından katılan katılımcılar tarafından yoğun bir ilgiyle takip edildi.

Programın video kaydını izlemek için tıklayınız.