Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ’in Konuk Olduğu “Bilim Eğitimi: Ne Öğretiyoruz? Ne Öğreniyorlar” Konulu Çevrim İçi Konferans Düzenlendi
28 Nisan 2021 | 14:39

Fakültemizin belirli aralıklarla düzenlediği Salı Konferanslarının on ikincisine; “Bilim Eğitimi: Ne Öğretiyoruz? Ne Öğreniyorlar?” konulu sunumuyla Gazi Eğitim Fakültesi Fizik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ konuk oldu. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, öğretim üyeleri, mezun öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Elif DEMİR üstlendi.

Yoğun gündemine rağmen, programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Üniversitesinin 95. kuruluş yılı münasebetiyle üniversite genelinde çok çeşitli bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenlendiğini, Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği “Salı Konferansları” ile “Bilim Konferansları” nın da bu kapsamda devam ettiğini hatırlatarak, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ, sunumunda bilimin amacı olan bir disiplin olduğunu belirterek bilim eğitiminde öğretmeye çalıştıklarımızın öğrenciler tarafından doğrudan doğruya koşulsuz ve teslimiyetçi bir şekilde alınmadığını, aktarılan bilgiyle, alınan arasında çeşitli değişkenlerden kaynaklanan farklar olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Bilal GÜNEŞ sunumunda bu farkın azaltılmasına yönelik çabaların nasıl ve ne şekilde olabileceği üzerinde durdu. Bununla birlikte, bilim eğitiminin ilköğretimden üniversiteye kadar hangi metotlarla, nasıl anlatıldığını eleştirel bir bakış açısıyla ortaya koyarak 21. yüzyılda mobil sosyal öğrenme konusundaki bilgilerini ve ön görülerini de izleyenlere aktardı.

Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan ve yoğun bir katılımın sağlandığı etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmıyla sona erdi.

Konferansın video kaydı için tıklayınız.

background image