Salı Konferanslarının On Üçüncüsünde “Uyuşturucu ile Mücadele” Konusu Ele Alındı
5 Mayıs 2021 | 11:04

Fakültemizin belirli aralıklarla düzenlediği Salı Konferanslarının on üçüncüsüne; “Uyuşturucu ile Mücadele” konulu sunumuyla Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Şube Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Murat SARIGÜZEL konuk oldu. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Gazi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serçin KARATAŞ üstlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, uyuşturucu konusunun tüm dünyayı tehdit eden önemli bir problem olduğuna vurgu yaptığı konuşmasının sonunda, başta konuk olan Emniyet Müdürü Murat SARIGÜZEL ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı olmak üzere, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Murat SARIGÜZEL sunumunda; narkotik suçlarla mücadelenin önemi, madde bağımlılığı, kullanımı ve etkileri, narkotik maddeler, uyuşturucu satılan yerler ile kullanılan mekânlar, uyuşturucu suçlarında yasal durum, madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri başlıkları altında konuyu oldukça geniş bir çerçeveden, yaşanmış örneklerle zenginleştirerek ele aldı.

Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

 

Konferansın video kaydı için tıklayınız.

background image