Fakültemizden Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi'ne (NÖROM) Ziyaret
25 Mart 2024 | 10:16

Türkiye'nin nörobilim alanındaki öncüsü Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Merkezi (NÖROM), 22 Mart 2024'te Fakültemiz öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen bir ziyaret ile dikkatleri üzerine çekti. Prof. Dr. Özgür Aydın ve Prof. Dr. Meltem Bahçelioğlu'nun liderliğinde gerçekleşen etkinlik, NÖROM'un çok disiplinli yaklaşımlarla beyin araştırmalarına nasıl liderlik ettiğini vurguladı.

NÖROM, sağlık, mühendislik, robotik, yapay zeka, eğitim, temel ve sosyal bilimler alanlarında faaliyet gösteren araştırmacıları bir araya getirerek beyinle ilgili karmaşık sorunlara çözümler sunuyor. Prof. Dr. Aydın ve Prof. Dr. Bahçelioğlu'nun sunumu, NÖROM'un vizyonunu ve misyonunu aydınlatırken, katılımcılar beyin araştırmalarının gelecekteki rolü hakkında derinlemesine bir anlayış kazandılar.

Fakültemiz öğretim üyeleri, NÖROM'un kapılarını aralamak için heyecanla adım attılar ve bu alanın potansiyelini keşfetmeye davet edildiler. Profesörler, NÖROM'un multidisipliner yaklaşımının, gelecekteki keşiflerde ve beyin araştırmaları ile ilgili sorunların çözümünde kritik bir rol oynayacağına işaret etti.

Katılımcılar, etkinliğin ardından NÖROM'un sunduğu olanaklar hakkında bilgi sahibi oldular ve geleceğin nörobilim araştırmalarına katkıda bulunmanın heyecan verici bir fırsatını keşfettiler. NÖROM'un, beyinle ilgili sorunların üstesinden gelmek için farklı disiplinlerin bir araya geldiği, yenilikçi ve ilham verici bir merkez olduğu açıkça ortaya çıktı.

NÖROM, beyin bilimlerindeki ilerlemelerin ön saflarında yer alırken, Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri gibi liderlerin katkılarıyla, geleceğin nörobilimindeki yönü şekillendirmeye devam ediyor.

Ziyaretin videosu için tıklayınız...