Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalının düzenlediği “Gazi’nin Kıbrıslı Kahramanlarına Armağan, Kıbrıs Türklerinin Varlık Mücadelesi Karma Sergisi” açılışı çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Açılışa Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN, KKTC Ankara Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Rauf ATAÖV, Gazi Eğitim Fakültesi, Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU Milliyetçi Hareket Partisi Kültür Sanat Başdanışmanı Merve Menekşe, Öğretim Üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.
Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, KKTC Ankara Büyükelçiliği Eğitim ve Kültür Ataşesi Rauf ATAÖV, Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU açılış konuşmalarını yaptılar.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ asırlık geçmişiyle köklü bir kurum olan Gazi Üniversitesinin sadece verdiği eğitimle değil, Türk dünyasının meselelerine gösterdiği hassasiyetle de anılan bir üniversite olduğuna vurgu yaparak, Kıbrıs Türklerinin varlık mücadelesinin ve Kıbrıs sorununun, Gazi Üniversitesinin önem verdiği konulardan biri olduğuna değindi. Prof. Dr. YILDIZ, Gazi Eğitim’in kurulduğu günden bu yana sayısız Kıbrıslı Türkü öğretmen olarak yetiştirdiğini anımsatarak, “Geçtiğimiz kasım, KKTC’nin 37’nci kuruluş yıl dönümünü kutladık. KKTC’nin bağımsızlığı için şehit düşmüş Hüseyin RUSO, Mehmet MUSTAFA, Hüseyin Salih BORA, Turgut SITKI ve Kemal ÖZALPER; Gazi Eğitim’de yetişmiş şehitlerimizdir.” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Kıbrıs’ta Türk varlığı için yapılan ve 89 eserle ülkemizde ilk kez sergilenecek serginin çevrim içi olarak ziyaret edilebileceğini söyleyerek, bu sergide emeği geçenlere teşekkür etti ve kendilerini kutladı.
Dekan Vekilimiz Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Gazi Eğitim Fakültesinin kurulduğu günden bu yana sayısız eğitimci yetiştirdiğine, bu öğretmenlerin bazılarının vatan topraklarında hizmet ederken şehit düştüğüne ve aralarında Kıbrıslı öğretmenlerin de bulunduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. SELVİ, geçen yıl Kıbrıs Türk Milli Tarih Müzesine sergiden armağan edilen 89 eserin, ilk kez Türkiye’de sergileneceğini anımsatarak bu serginin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.
Prof. Dr. Alev ÇAKMAKOĞLU KURU, Kıbrıs Türklerinin yakın tarihine ışık tutmak ve dünya kamuoyuna duyurmak adına Gazi Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesinin iş birliğinde, Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Türk Millî Tarih Müzesine 89 eseri armağan ettiklerini belirtti.
Açılışta son sözü alan Dekan Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN duygusal bir konuşma yaparak, 21-23 Aralık 1963 tarihinde Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın Rumlar tarafından acımasızca katledilen ve şehit düşen eşi ve üç çocuğunun hikâyesini anlattı. Prof. Dr. İLHAN, Gazi Üniversitesinin millî meselelere olan hassasiyetini 32 yıllık bir Gazili olarak çok iyi bildiğini dile getirerek, “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan duyduğumun onuru kelimelere dökmem pek mümkün değil. Bu kurumun bir üyesi olmaktan kıvanç duyuyorum. Üniversitemizin millî meseleler ile Türk dünyasına yaklaşımını benim için her zaman bir onur kaynağı olmuştur. Biz de Rektörümüzün verdiği destekle Türk dünyasının sorunlarını çözmek adına akademisyen olarak bilimsel ve sosyal alanlarda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından çevrim içi olarak karma serginin açılışı gerçekleştirildi.
Kıbrıs Türklerinin Varlık Mücadelesi Karma Sergisi Kataloğu için Tıklayınız.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.