Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Orkestra Şefi Prof. Dr. Mehmet EFE’nin Bestelediği 23 Nisan 100. Yıl Marşı
29 Nisan 2021 | 14:54

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 100. Yıl Marşı; Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve orkestra şefi Prof. Dr. Mehmet EFE tarafından bestelendi. Sözlerini Şermin YAŞAR ve Mehmet EFE’nin birlikte yazdığı, 23 Nisan 100. Yıl Marşı’nın düzenlemesi Serkan SÖNMEZ tarafından yapıldı.

Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı, Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulu, Ulubatlı Hasan Ortaokulu öğrencileri marşı evlerinde seslendirdiler. Ulusal egemenlik coşkusunun tek nefes olduğu 100. Yıl Marşı’na özel klibin yönetmenliğini Zeynep GÜNAY TAN yaptı.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet EFE’yi bu başarısından dolayı Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı olarak tebrik ediyor, marşın tanıtılması adına sayfamızda paylaşıyoruz.

23 Nisan 100. Yıl Marşı’nın klibini izlemek için tıklayınız.