Fakültemiz Mezunlarından Prof. Dr. Mehmet AYDENİZ’in Konuk Olduğu “Erken Yaşta STEM Eğitimi” Konulu Konferans Düzenlendi
25 Mayıs 2021 | 11:40

Üniversitemizin 95. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Dekanlığımızın desteğiyle, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı ve STEM Eğitim Topluluğunun birlikte organize ettiği konferansa; “Erken Yaşta STEM Eğitimi” konulu sunumuyla Fakültemiz Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı mezunu olup halen Tennessee - Knoxville Üniversitesi’nde görev yapmakta olan Prof. Dr. Mehmet AYDENİZ konuk oldu. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, öğretim üyelerimiz, mezun öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz yoğun bir katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Temel Eğitim Bölümü Başkanı ve Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rabia SARIKAYA üstlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, son yıllarda popüler olan STEM eğitiminin önemine değinerek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Mehmet AYDENİZ, başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, etkinliğe katılan lisans dönemi Hocalarına ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Gazi Eğitim Fakültesinin eğitim camiasındaki ağırlığına değinen AYDENİZ, Üniversitemizin ve Fakültemizin mezunu olmaktan her zaman onur duyduğunu söyledi. AYDENİZ sunumunda; STEM eğitiminin önemi, STEM konusunda doğru bilinen yanlışlar, hatalı uygulamalar ve yapılması gereken öğretim uygulamaları ile ilgili olarak detaylı bilgiler verdi. Erken yaşta öğrenmenin sınırlarla çevrili olmadığına, özellikle okul öncesi dönemin çocuklara STEM kimliği kazandırmada önemli fırsatlar sunduğuna değinen Prof. Dr. Mehmet AYDENİZ, temel bilimsel niteliklerin çocuklarda erken yaşlarda geliştiğini de sözlerine ekledi.

Çevrim içi etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin kapanış konuşmalarıyla sona erdi. Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, programın kapanış konuşmasında, STEM eğitimi üzerinde genel bir değerlendirme yaparak Prof. Dr. Mehmet AYDENİZ ile etkinlikte emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

background image