Bilim Konferanslarının Sekizincisine; “Doğayı Anlamak” Konulu Sunumuyla Prof. Dr. Mehmet YILMAZ Konuk Oldu
27 Mayıs 2021 | 15:48

Fakültemizin düzenlediği Bilim Konferanslarının sekizincisine; “Doğayı Anlamak” konulu sunumuyla Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Mehmet YILMAZ konuk oldu. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, öğretim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler yoğun bir katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Gamze DELİOĞLU üstlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, küresel salgın döneminde doğaya olan özlemin ve doğayı korumanın ayrı bir anlam kazandığını ifade ettiği konuşmasının sonunda, başta Prof. Dr. Mehmet YILMAZ ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ olmak üzere, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Mehmet YILMAZ sunumuna, doğanın sistemlerden meydana geldiğine ve bu sistemlere ait canlı cansız tüm unsurların önemine dikkat çekerek başladı ve doğada hiçbir şeyin israf edilmediğini ifade etti. Doğaya bırakmış olduğumuz hiçbir maddenin kaybolmadığına, zararlı madde atıklarının da yok olmayarak yine insan yaşamına zarar verdiğine değinen Prof. Dr. Mehmet YILMAZ; “Asya’dan denize bırakılan zararlı bir atık, yıllar sonra Kanada’da çocuğunu emziren bir annenin sütü ile çocuğuna bulaşabilir. Bu yüzden doğaya karşı dikkatli davranmak zorundayız” dedi. Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, doğa ile sohbet etmemiz ve ona ait olan şeyleri anlamamız gerektiğini, ülke olarak çok ciddi bir habitat geçmişimiz olduğunu, Anadolu’da var olan endemik canlı türlerinin, Avrupa’nın endemik varlığından çok daha fazla olduğunu vurguladığı konuşmasında konuyu etkili görseller eşliğinde zenginleştirerek sunumunu tamamladı.

Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi. 

Konferansın video kaydı için tıklayınız.

background image