Salgın Sürecinde İlkokulda Okuma Becerilerinin Nasıl Etkilendiği Konusu Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YILDIZ’ın Konuşmacı Olduğu Çevrim İçi Konferansta Ele Alındı
4 Haziran 2021 | 13:49

Fakültemizin Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa YILDIZ; “Salgın Sürecinde Öğrenme Kayıpları: İlkokulda Okuma Becerileri Nasıl Etkilendi” konulu sunumuyla Gazi Üniversitesi Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Gazi-EPAR) tarafından düzenlenen Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim Buluşmalarının ikincisine konuk oldu.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahiddin ÖĞÜLMÜŞ, Gazi Eğitim Fakültemizin Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Bahadır KILCAN, öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve aynı zamanda Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Bülent AKSOY üstlendi.

Yoğun gündemine rağmen Bayburt’tan katılım sağlayarak programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel salgın döneminde tüm sektörlerde olduğu gibi eğitim alanında da ciddi öğrenme kayıpları yaşandığını ifade ederek etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Mustafa YILDIZ sunumunda; salgın sürecinde ilkokul okuma becerilerinin nasıl etkilendiği konusunu çeşitli akademik araştırmalar ışığında ve kendi bireysel gözlemleri ve araştırmaları doğrultusunda analiz ederek uygulamaya dönük somut öneri ve değerlendirmelerde bulundu.

Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan ve yoğun bir katılımın sağlandığı etkinlik, etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Eğitim Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Bülent AKSOY’un yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

Etkinliğin video kaydı için tıklayınız.

background image