Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati DEMİR’in 35 Yıllık Araştırmalarının Ürünü Olan 10 Ciltlik “Anadolu Türk Halk Masalları” Kitap Serisi Yayımlandı
8 Haziran 2021 | 14:08

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati DEMİR; "Türk Sözlü Kültürünü Derleme, Arşivleme ve Yayımlama Projesi” kapsamında, 35 yıldır sürdürdüğü derleme çalışmaları sonucunda elde ettiği Türk masallarını 10 ciltlik "Anadolu Türk Halk Masalları" kitap serisi şeklinde yayımladı.

Prof. Dr. Necati DEMİR ilgili proje kapsamında, 35 yıldır Anadolu’yu dolaşarak Türk ninnileri, geleneksel Türk çocuk oyunları, atasözleri, Türk efsaneleri, mâniler, ağıtlar, tekerlemeler ve Türk destanları ile ilgili derleme çalışmaları yapmaktadır. Bu bağlamda Prof. Dr. Necati DEMİR tarafından 1638 masalın yer aldığı 10 ciltlik bu kitap serisi, masal alanında dünyada yapılmış en kapsamlı çalışmalar arasında yerini almıştır.

Fakültemizin Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Necati DEMİR’i kutluyor, kültürel değerlerimizi gelecek nesillere taşıyacak olan bu kıymetli eserlerin devamını diliyoruz.

 

 

background image