Gazi Eğitim Fakültesi ile Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) İşbirliğinde Uluslararası Öğretmen Eğitimi ve Akreditasyon Kongresinin Beşincisi Düzenlendi
8 Haziran 2021 | 13:58

Fakültemiz ile Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) işbirliğinde 4-6 Haziran 2021 tarihleri arasında Uluslararası Öğretmen Eğitimi ve Akreditasyon Kongresinin (ITEAC) beşincisi çevrimiçi olarak Zoom Video Konferans platformu üzerinden düzenlendi.

Kongrenin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ ve Dekanımız ve aynı zamanda Eğitim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (EFDEK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nın yanı sıra Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ve Fakültemiz Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa SAFRAN, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet ŞİŞMAN, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Burhanettin DÖNMEZ, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Öğretmenlik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (EFAK) Başkanı Prof. Dr. Dinçay KÖKSAL, EPDAD Başkanı Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK ile Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyi (EFDEK) Başkanı ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahiddin ÖĞÜLMÜŞ konuşmalarıyla katılım sağladılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ kongre açılış konuşmasında, küresel salgın nedeniyle kongrenin çevrim içi olarak gerçekleştirildiğini belirterek “EPDAD tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bu kongrede, öğretmen eğitimine yönelik yeni eğilimler, politikalar, yenilikçi modeller ele alınmakta ve bu bağlamda dinamik öğretmen yetiştirme politikaları üretilmektedir. Kongrede ayrıca hem kalite güvence sistemleri ve akreditasyon konularında bilimsel bilgilerin paylaşılması için uluslararası bir temel oluşturmak, hem de öğretmen yetiştirme alanının farkındalığını ve bilincinin gelişmesini sağlamak hedeflenmektedir” diye konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözünü anımsatarak, önemli bir misyonu olan bu kongrenin, 95. kuruluş yılını kutladığımız üniversitemizin kurucu fakültesi durumundaki, mensubu ve mezunu olmaktan her daim gurur duyduğunu ifade ettiği Gazi Eğitim Fakültesi işbirliğiyle yapılmasının apayrı bir anlam ifade ettiğini belirtti. Yapılan açılış konuşmalarının ardından kongre oturumlarına geçildi.

 

Kongre açılış konuşmalarının yer aldığı video kaydı için tıklayınız.

Kongre web sayfası için tıklayınız.

background image