Dekanlığımızın Katkılarıyla Düzenlenen Konferansta; European Journal of Teacher Education Dergisinin Editörü Prof. Dr. Maria Assunção FLORES, Birinci Çeyreklikte (Q1) Taranan Uluslararası Dergilerde Yayın Yapma Konusunda Önemli Bilgiler Verdi
21 Haziran 2021 | 12:08

Üniversitemizin 95. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Dekanlığımızın katkılarıyla “Publishing in International Q1 Journals” başlıklı çevrim içi etkinlik düzenlendi. Uluslararası 1. Çeyreklikte taranan öğretmen eğitimi dergilerinden olan European Journal of Teacher Education dergisinin Editörü Prof. Dr. Maria Assunção FLORES’in davetli konuşmacı olduğu konferansta; birinci çeyreklikte (Q1) taranan uluslararası dergilerde, özellikle öğretmen eğitimi alanında, yayın yapma konusunda bilgiler verildi.   

Konferansın oturum yöneticiliğini, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektörlük Sosyal İşler Kurum Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Müzeyyen Nazlı GÜNGÖR üstlendi. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan KOŞAR, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler, lisansüstü öğrenciler, öğretmen eğiticileri ve araştırmacılar katılım sağladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, birinci çeyreklikte (Q1) taranan uluslararası dergilerde yayın yapmanın; hem bireysel akademik katkı, hem de Gazi Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi vasfının korunması ve küresel bilim camiası ölçeğindeki marka değeri bakımından önemli olduğuna işaret etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, konuşmasının sonunda, başta European Journal of Teacher Education dergisinin Editörü Prof. Dr. Maria Assunção FLORES ve Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ olmak üzere, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

European Journal of Teacher Education dergisine yılda 500 den fazla başvuru aldıklarını belirten Prof. Dr. FLORES, çalışmalarda olması gereken özellikleri genel olarak şu şekilde belirtti:

  • Çeviriden ziyade çalışmanın İngilizce olarak kaleme alınması,
  • Başvuruda bulunmadan önce dergilerin amaçlarının, hedef kitlesinin ve özelliklerinin iyi anlaşılması,
  • Editörler kurulunun iyi bilinmesi,
  • Çalışmanın ana fikrinin dikkatle tartışılmış olması ve özellikle hedef dergide önceden yapılmış benzer çalışmalar ile ilişkilendirilmesi,
  • Çalışmanın uluslararası arenada neden önemli olduğunun ve uluslararası alana nasıl katkı sağlayacağının açıkça gösterilmesi.

Sunumun ikinci yarısında soru cevap kısmına geçildi. Bu kısımda, Prof. Dr. Assunção FLORES, gelen sorulara açıklayıcı cevaplar vererek araştırmacılara önerilerde bulundu. Gelecekte, öğretmen eğitiminin COVID-19 dönemi öncesinde ve sonrasında nasıl değişiklik gösterdiğine, öğretmeyi öğrenmenin ve öğretmen eğiticilerinin öğretme yöntem ve tekniklerinin yeni normalde nasıl şekillendiğine odaklanan çalışmalara yoğunlaşılması gerektiğini vurgulayarak sunumunu bitirdi.

Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan ve katılımcılardan yoğun ilgi gören etkinlik, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi. Konferansın kapanış konuşmasını yapan Gazi Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ,  verdiği kıymetli bilgilerden dolayı European Journal of Teacher Education dergisinin Editörü Prof. Dr. Maria Assunção FLORES ve konferansa katılım sağlayan öğretim üyeleri ile öğrencilere teşekkür etti.

Konferansın video kaydı için bağlantıyı tıklayınız.

background image