Prof. Dr. Azmi YÜKSEL Anısına; “Uluslararası Arap Dili ve Edebiyatı Öğretimi Sempozyumu” Düzenlendi
28 Haziran 2021 | 15:55

Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Eski Başkanı Merhum Prof. Dr. Azmi YÜKSEL’e ithafen; “Prof. Dr. Azmi Yüksel Anısına, 23-25 Haziran 2021 tarihleri arasında Uluslararası Arap Dili ve Edebiyatı Öğretimi Sempozyumu” düzenlendi. Çevrim içi ortamda düzenlenen sempozyuma; Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi ER, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL ve Doç. Dr. Serkan KOŞAR, Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı SUÇİN, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Fakültemizin Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Arap Dili ve Edebiyatı Araştırma Görevlisi Meryem Melike GÜNGENCİ’nin sunumuyla başlayan sempozyum, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ ve Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi ER’in yapmış olduğu açış konuşmalarıyla devam etti.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ konuşmasında; Prof. Dr. Azmi YÜKSEL’in akademik özgeçmişini sunarak, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti ve Sözü Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’a bıraktı.

Rektörümüz Prof. Dr. YILDIZ konuşmasına, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve değerli katılımları için YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi ER’e teşekkür ederek başladı: “Çok kıymetli hocamız Prof. Dr. Azmi Yüksel’i anmak adına çeşitli faaliyetlerde bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz.” diyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Musa YILDIZ konuşmasına şöyle devam etti: “Saygıdeğer hocamızın adını yaşatmak adına, Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, Prof. Dr. Azmi Yüksel Özel Sayısını yayımlamıştık. Hocamız devamlı surette bizlere; insanlara makamlarından dolayı değil, insanlıkları için saygı gösterilmesi gerektiğini öğütlerdi. Onun öğrencileri olarak, kaybından dolayı yaşadığımız üzüntü kelimeleri kifayetsiz bırakıyor. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.”

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi ER söz aldığı sempozyum açış konuşmasında: “Prof. Dr. Azmi YÜKSEL Hocamız, Arap Dili ve Edebiyatı ile Arap Dili Eğitimi alanında çok önemli bir bilim insanıydı. Onun hem meslektaşı hem öğrencisi hem de oda arkadaşı oldum. Azmi Hocam, daraldığımda nefes almam için penceremi açan kişiydi... O bütün öğrencilerine karşı dikkatli ve ilgili, araştırmacılara yol göstericiydi. Prof. Dr. Azmi YÜKSEL, bizim çalışmalarımızı okumaktan, değerlendirmekten ve bize rehberlik etmekten büyük mutluluk duyardı. O, kendi yayınlarından çok, bizlerin yayın yapmasına kıymet verirdi. Mekânı cennet olsun” şeklinde duygularını ifade etti.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi ER’in konuşmasından sonra söz alan Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı SUÇİN, Prof. Dr. Azmi YÜKSEL ile ilgili hatıralarını ve çalışmalarını paylaştığı duygu dolu konuşmasının ardından, sempozyum akışının paylaşılması ile birlikte sempozyum oturumlarına geçildi. Üç gün boyunca süren sempozyumda, alanında uzman kişiler tarafından Arap Dili ve Edebiyatı alanında on üç Arapça, yirmi dört Türkçe sunum yapılmak suretiyle, toplamda on iki oturum gerçekleştirildi.

Sempozyum web sayfası için tıklayınız.

background image