Gazi Eğitim Fakültesi 2020-2021 Mezuniyet Törenlerinin Açış Programı Mimar KEMALEDDÎN Salonunda Gerçekleştirildi
30 Haziran 2021 | 09:37

Gazi Eğitim Fakültesi 2020-2021 Mezuniyet Törenlerinin Açış Programı COVID-19 tedbirleri gözetilerek Rektörlük Mimar KEMALEDDÎN Salonunda sınırlı bir katılımcıyla yüz yüze olarak gerçekleştirildi.

Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği 2020-2021 mezuniyet açış programı; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL ve Doç. Dr. Serkan KOŞAR, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan KALENDEROĞLU, Bölüm/Anabilim Dalı Başkanlığı görevi yürüten Öğretim Üyeleri, Fakülte derecesine giren mezun öğrencilerimiz ve bu öğrencilerimizin yakınlarından oluşan konukların katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Saygı Durusu ve İstiklal Marşımızın seslendirilmesiyle başlayan program, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet EFE’nin yönetimindeki müzik dinletisi ve Fakültemiz Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Hatice Aydan KAPLAN’ın akademik liderliğinde çalışmalarını sürdüren Gazi Eğitim Fakültesi Halk Oyunları Topluğunun sergilediği performanslarla devam etti.

Halk oyunları topluluğunun sergilediği gösterinin ardından Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın açış konuşmalarını yaptılar.

Prof. Dr. Mahmut SELVİ, mezuniyet günlerinin hepimizin hayatında unutulmayan önemli zamanlardan biri olduğunu ifade ederek; “Siz sevgili öğrencilerimiz, bugün düzenlemiş olduğumuz bu mezuniyet programı ile hayatınıza atılmak için ilk adımı atacaksınız. Böylelikle Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma’ ideali taşıyan eğitim ordusunun birer neferi olacaksınız” dedi. “Fakültemiz, kurulduğu 1926 yılından bugüne kadar Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın dalgalandığı cennet vatanımızın her köşesinde görev yapan nice öğretmenler yetiştirmiştir.” diyen Prof. Dr. Mahmut SELVİ, “Şimdi sizler de, neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt olan bu güzide eğitim ocağından ayrılarak bir şehirde ya da bir dağ köyünde, Al Bayrağımızın dalgalandığı bir eğitim kurumunda, sizin gözlerinize bakarak sizi rol-model alacak olan yeni filizlenen tohumlara can suyu olacaksınız. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır.” diye konuştu. Prof. Dr. SELVİ; “Göreve geldiğimiz küresel salgın dönemindeki bu zorlu süreçte, eğitim öğretimin devam etmesi için gerekli tüm imkânları seferber ederek desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’a, değerli Rektör Yardımcılarımıza, Genel Sekreterimize ve Genel Sekreterlik çalışanlarımıza, kıymetli öğretim elemanlarımız ve idari personelimiz adına Fakültemiz yönetimi olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin ardından açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ; “Gazi Eğitim Fakültesi benim de mezunu ve mensubu olduğum, Türkiye’nin en köklü kurumlarından biridir. Bu bağlamda bu fakülteye kabul alarak giren ve başarıyla bitirerek mezun olan sizler, kendinizle ne kadar övünseniz azdır.” diyerek sözlerine başladı. Prof. Dr. Musa YILDIZ “Gazi Eğitim Fakültesi aynı zamanda 95. kuruluş yılını çok çeşitli etkinliklerle kutladığımız, Araştırma Üniversitesi statüsündeki Üniversitemizin kurucu fakültesi durumundadır. Bu nedenle ‘95. Yıl Mezunu’ olarak bu yılki mezuniyetin sizler ve bizler için ayrı bir anlamı olduğunu da bilmelisiniz.” diye konuştu. Prof. Dr. YILDIZ konuşmasının devamında; “Bir ülkenin insan gücü düzeyi, o insanları yetiştiren öğretmenlerin eğitimi ile orantılıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ sözü bu gerçekliğin altını çizmektedir.” dedi. “21. yüzyıl insanı” ile ilgili olarak hemen herkesin uzlaştığı temel nokta, daha donanımlı ve geçmişe göre daha yüksek beklentili “insan”a yapılan vurgudur diyen Prof. Dr. YILDIZ, çağın gerektirdiği üretken, eleştiren, düşünen, sorgulayan, araştıran, öğrenmeyi öğrenen, sağlıklı iletişim kurabilen, teknolojiye hâkim, bilgiyle dost, topluma ve çevresine duyarlı bireyler yetiştirilmesi ihtiyacı, eğitimin ve dolayısıyla öğretmen eğitiminin nasıl şekillenmesi gerekeceği konusunda hepimize ipuçları vermektedir. Bizler bu görevin bilinciyle kendimizi sürekli yenileyerek ‘bir harf öğretenin uğruna kırk yıl kölesi olunduğu’, mesleğine gönülden bağlı, daha nitelikli öğretmenler yetiştirmenin azmi ve gayreti içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. Prof. Dr. Musa Yıldız konuşmasının sonunda; “Ailelerinizi ve sizleri yetiştiren öğretim kadromuzu tüm samimiyetimle canı gönülden tebrik ediyor, sizlere bundan sonraki hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın açış konuşmasının akabinde, Fakültemizden mezun olduğu 1988 yılında mezuniyet töreni yapılmaması nedeniyle, 33 yıl sonra sürpriz olarak temsili cübbe ve kep giydirme töreni yapıldı. Sürpriz cübbe ve kep giydirme töreni ile günün anısına özel olarak hazırlanan Mezuniyet Katılım Belgesinin Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’a takdim edilmesi programa ayrı bir renk kattı.

Daha sonra mezun öğrenciler adına konuşma, flama devir-teslim töreni, fakülte derecesine giren öğrencilere ödül takdimine geçildi. Fakülteyi birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren öğrencilere sırasıyla, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ ve Dekan Prof. Dr. Mahmut SELVİ tarafından belgeleri ve plaketleri takdim edildi. Bu güzel günün anısına fakülteyi dereceyle bitiren öğrenciler de kısa birer konuşma yaptılar.

Kadro süreci tamamlanan Profesör Öğretim Üyelerine yönelik olarak düzenlenen cübbe giydirme merasimi ve fotoğraf çekimlerinin ardından, Rektörlük Mimar KEMALEDDÎN Salonunda düzenlenen keyifli açış programı sona erdi.

Fakültemizin Bölüm/Anabilim Dalları mezuniyet programları ise COVID-19 tedbirleri gözetilerek, 28 Haziran-02 Temmuz 2021 tarihleri arasında beş gün boyunca Gazi Konser Salonunda yapılacak olan törenlerle gerçekleştirilecektir.

 

background image