Fakültemizin Ev Sahipliğinde Birinci Uluslararası Yabancı Dil Eğitimi Sempozyumu (YABDİLSEM) Düzenlendi
13 Ağustos 2021 | 10:07

Fakültemizin ev sahipliğinde I. Uluslararası Yabancı Dil Eğitimi Sempozyumu çevrim içi ortamda düzenlendi. Oturum yöneticiliğini Fakültemizin Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Rektörlük Sosyal İşler Kurum Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Müzeyyen Nazlı GÜNGÖR’ün yaptığı sempozyum açış etkinliğine; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı Prof. Dr. Perihan YALÇIN, Öğretim Üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, “Üniversitemizin kuruluşunun 95. yılı kapsamında, Gazi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “1. Uluslararası Yabancı Dil Eğitimi Sempozyumu”na katılımlarından dolayı katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, İngilizce, Almanca, Türkçe, Fransızca ve Arapça olmak üzere sempozyumda dört farklı dilde sözlü sunumların yapılacağı bilgisini verdi. Bunun yanı sıra yabancı dil eğitimi alanına yönelik bilimsel araştırmalara ve güncel, uygulamalı ve teorik bilgi birikimine dair paylaşımlar yapılacağını, yabancı dil öğretiminde teknoloji kullanımı, yabancı dil becerilerinin öğretimi, yabancı dil öğretim politikaları, ölçme ve değerlendirme, materyal geliştirme, öğretmen eğitimi, dilbilimi ve çeviribilim gibi konuların ele alınacağını ifade etti.  Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ konuşmasını: “İçinde bulunduğumuz uzaktan eğitim sürecinin, yabancı dil öğretimini nasıl şekillendirdiğini anlamamız açısından bu bilimsel faaliyetin önemli çıktıları olacağını düşünmekteyim. Bununla birlikte, sizlerin katılımı ve katkıları ile yabancı dil eğitimi ile ilgili güncel konulara da ışık tutulacağına inanıyorum. Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” diyerek tamamladı.

Açış programında konuşan Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ ise; “Gazi Eğitim Fakültesinin ev sahipliğinde sizlerin değerli katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan sempozyuma hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında, sempozyumun uluslararası nitelikte olduğunun altını çizdi ve sempozyumdaki bilgi paylaşımının değerli araştırmacıların çalışmalarına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Sempozyumun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Prof. Dr. Mahmut SELVİ’den sonra sempozyum açış programında konuşan Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Perihan YALÇIN, küresel salgından dolayı bu sempozyumu çevrim içi olarak yapmak durumunda kaldıklarını ve sempozyumun amacının yabancı diller alanı ile ilgili güncel çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak olduğunu ifade ettiği konuşmasında, uluslararası nitelikli birinci sempozyuma katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açış konuşmalarının ardından Fakültemiz Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, İngiliz Dili Eğitimi Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi ve Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Prof. Dr. Abdülvahit ÇAKIR, sempozyumun ilk davetli konuşmacısı olarak sunumunu gerçekleştirdi.

I. Uluslararası Yabancı Dil Eğitimi Sempozyumunda 28-30 Haziran 2021 tarihleri arasında dört oturumda, üç davetli konuşmacının katılımı sağlanarak 123 bildiri sunuldu.

Sempozyum web sayfası için tıklayınız.

 

background image