Gazi Resim-İş Eğitimi Kale’de Sanat Şenliğinde
17 Temmuz 2021 | 14:34

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi'nin birlikte düzenlemiş olduğu, tarihi Ankara kalesi ve çevresindeki farklı açık hava mekânlarında Ankaralıları kültür ve sanatla buluşturmayı hedefleyen " Kalede Sanat " isimli açık hava Şenliği 11 Temmuz Pazar günü saat 10: 00' da başladı. Sanat Şenliğinde resim, baskı resim ve seramik gibi plastik sanat etkinlikleriyle birlikte çini, hat, ebru gibi geleneksel sanat etkinliklerinin gerçekleştirildiği canlı performanslar yoğun bir ilgiyle takip edildi. Profesyonel -amatör sanatçıların ve  öğrencilerin Ankara Kalesinde gerçekleştirdikleri sanatsal uygulamalar ilgiyle takip edildi. Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi, Resim -İş Eğitimi Anabilim dalı Araştırma Görevlileri ve lisans- lisansüstü öğrencilerinden oluşan toplam 20 kişilik çalışma grubunun halka açık alanlarda gerçekleştirdikleri birbirinden başarılı çalışmalar Ankaralılar ve aynı zamanda çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.