Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Fakültemizin İş Birliğiyle Düzenlenen Genç Fikirler Ağı Projesinin Açış Programı Gazi Konser Salonunda Yapıldı
28 Eylül 2021 | 13:40

Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Fakültemizin iş birliğiyle düzenlenen Genç Fikirler Ağı Projesi’nin açışı Gazi Konser Salonunda yapıldı. Küresel salgın tedbirleri gözetilerek düzenlenen proje açış programına; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun FATSA, Gazi Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Salih ŞAHİN, Gazi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Raşit YILDIRIM, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet ÇALIŞKAN, Ankara İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Öğretim Üyelerimiz ve öğretmenler katılım sağladı.  

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgehan SONSEL ve Araştırma Görevlisi Dr. Çağla Serin ÖZPARLAK’ın performanslarını sergiledikleri mini konser dinletisinden sonra programın açış konuşmalarına geçildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ yapmış olduğu proje açış konuşmasında; Genç Fikirler Ağı Projesi ile proje okullarının ve (BİLSEM) Bilim ve Sanat Merkezlerinin ulusal proje yarışmalarına katılımında nitel ve nicel artışın sağlanması için öğretmen ve öğrenci yeterliklerini arttırıcı eğitimlerin planlandığını ifade etti. Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ ise Genç Fikirler Ağı Projesi’nin Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 95. kuruluş yılını kutladığımız, Gazi Üniversitesi’nin kurucu fakültesi durumundaki-güzide eğitim ocağımız-Gazi Eğitim Fakültemizin işbirliğinde yapılmasının çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Projenin açış programında konuşan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun FATSA ise; “Bilgiye ulaşmanın oldukça kolaylaştığı günümüzde eğitimciler olarak amacımız, öğrencilerimizi bilgiye zamanında ulaşabilen, karşılaştığı problemlerin çözümünde ulaştığı bilgiyi kullanabilen, ürettiği yeni bilgi ile kişisel ve toplumsal fayda sağlayabilen bireyler olarak yetiştirmektir” dedi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, müdürlük olarak okullarda proje tabanlı öğrenme yöntemini yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Proje çalışması yapan öğrencilerin kendi öğrenme sürecinin sorumluluğunu üstlendiğine dikkat çeken Harun Fatsa, “Haziran 2021 – Haziran 2024 tarihleri arasında, proje okullarımız ve Bilim ve Sanat Merkezlerimizle yürütülmesi planlanan Genç Fikirler Ağı Projesiyle ulusal proje yarışmalarına katılımda nitel ve nicel artışın sağlanması amaçlanmıştır” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından, Genç Fikirler Ağı Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitimlere geçildi.

Genç Fikirler Ağı Projesi; Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü koordinasyonu ve Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi işbirliğinde Ortaöğretim Şube Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürlüğü, Din Öğretimi Şube Müdürlüğü ve Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla yürütülecektir. Proje; Cumhurbaşkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, 11. Kalkınma Planı, Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi, Millî Eğitim Bakanlığı ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2019-2023 Stratejik Planlarında belirtilen hedeflere ulaşılması bakımından önem arz etmektedir. Projenin pilot çalışması Ankara ili genelinde bulunan proje okulları ve Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ile gerçekleştirilecektir. Bu projeyle, proje okullarının ulusal proje yarışmalarına katılımında nitel ve nicel artışın sağlanması için öğretmen yeterliklerini arttırıcı eğitimlerin planlanması ve uygulanması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda il genelinde proje başvuru sayıları, projelerin niteliği, proje başvurusu yapan öğrenci sayıları, proje rehberliği yapan öğretmen sayıları, öğretmenlerin mesleki yeterlikleri, öğrencilerin bilgi ve beceri odaklı gelişim düzeyleri, okulların yükseköğretim kurumları ile iletişiminin artması ve okullarda proje tabanlı öğretim kültürünün yaygınlaşması için her türlü koordinasyonun sağlanması hedeflenmektedir. Proje; il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile proje okulları ve BİLSEM’lerde oluşturulacak olan proje hazırlama komisyonları tarafından yürütülecektir.

Proje kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan öğretmen eğitimlerinin, ihtiyaçlar dâhilinde karma/hibrit (çevrimiçi ve çevrimdışı etkinlikler) eğitim modeline uygun şekilde gerçekleştirilecektir. Proje ile ilgili izleme ve değerlendirme çalışmaları kapsamında belirli zaman aralıklarıyla doldurulan süreç izleme formlarının takibinin yapılması, Genç Fikirler Ağı Proje sürecinin geliştirilmesi için yapılan araştırmaların değerlendirilmesi ve yılsonu raporunun hazırlanması ile proje izleme ve değerlendirme süreci tamamlanacaktır.

 

genç fik,rler-1 genç fik,rler-1 genç fik,rler-1 genç fik,rler-1 genç fik,rler-1 genç fik,rler-1 genç fik,rler-1
background image