Salı Konferanslarının On Sekizincisine; “Engelsiz Üniversite Bayrak Ödüllerine Başvuru Süreci” Konulu Sunumuyla Doç. Dr. Pınar ŞAFAK Konuk Oldu
13 Ekim 2021 | 15:26

95. yıl etkinlikleri kapsamında Fakültemizin belirli aralıklarla düzenlediği Salı Konferansları dizisinin on sekizincisine; “Engelsiz Üniversite Bayrak Ödüllerine Başvuru Süreci” konulu sunumuyla Özel Eğitim Bölümü, Çok Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar ŞAFAK konuk oldu.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan KOŞAR, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Gamze DELİOĞLU üstlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ konuşmasında Gazi Üniversitesinin 95. kuruluş yılı münasebetiyle üniversite genelinde çok çeşitli bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenlendiğini, Gazi Eğitim Fakültesinin düzenlediği Salı Konferanslarının da bu kapsamda devam ettiğini hatırlattı. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ konuşmasına şöyle devam etti: “Bizleri dinleyen tüm katılımcılarımızı en kalbî duygularımla selamlıyorum. Gazi Eğitim Fakültesi, benim mezunu ve mensubu olmaktan gurur duyduğum fakültedir. Göreve geldiğimiz günden itibaren Engelsiz Üniversite Bayrak Ödüllerine çok önem veriyoruz. Turuncu Bayrak sahibiyiz ve başka bayraklar almaya da talibiz. Bugün bizlere, Engelsiz Üniversite Bayrak Ödüllerine Başvuru Süreciyle ilgili konferans verecek Doç. Dr. Pınar ŞAFAK’a, programın organize edilmesinde emeği geçen başta Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ olmak üzere bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum”.

Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü, Çok Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar ŞAFAK sunumunda; Engelsiz Üniversite Bayrak Ödüllerine Başvuru Süreciyle ilgili bilgiler paylaştı. Engelsiz Üniversite Ödüllerinin ilk defa 2018 yılında verilmeye başlandığını söyleyen Doç. Dr. Pınar Şafak, “Üniversiteleri engelsiz erişime ve eşit kalitede eğitime teşvik amacıyla planlanan bu ödüller, iki kategoride verilmektedir: 1. Engelsiz Üniversite Bayrakları, 2. Engelsiz Program Nişanları. Engelsiz Üniversite Bayraklarında; turuncu bayrak mekânda erişilebilirlik, yeşil bayrak eğitimde erişilebilirlik, mavi bayrak sosyo-kültürel faaliyetlerde erişilebilirlik olarak ifade ediliyor. Bayraklar, maddelere uygun olduğunda puan alarak, toplam puan doğrultusunda değerlendirmeye alınıyor” diye konuştu.

Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

 

Konferansın video kaydı için tıklayınız.

engelsiz üniversite-1 engelsiz üniversite-1 engelsiz üniversite-1 engelsiz üniversite-1
background image