Salı Konferanslarının On Dokuzuncusunda “Anadolu’da Türk Mührü: Ahlat” Konusu Ele Alındı
27 Ekim 2021 | 11:35

Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında Fakültemizin belirli aralıklarla düzenlediği Salı Konferansları dizisinin on dokuzuncusuna; “Anadolu’da Türk Mührü: Ahlat” konulu sunumuyla Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. C. Nakış KARAMAĞARALI konuk oldu.  

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL üstlendi.

Konferansın açışında oturum yöneticisi Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL katılımcılara, konuşmacı Prof. Dr. C. Nakış KARAMAĞARALI hakkında bilgiler aktardı. Yurt dışında olmasına rağmen telefonla bağlanarak konferansa teşrif buyuran ve onurlandıran Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, konuşmacı olarak değerli bilgiler aktaracak olan Prof. Dr. C. Nakış KARAMAĞARALI’ya, katılımcılara ve öğrencilere selamlarını, hürmet ve muhabbetlerini iletti.

Ahlat’ı Türklüğün mührü olarak tanımlayan Prof. Dr. C. Nakış KARAMAĞARALI, hazırlamış olduğu sunumunda, Ahlat kazılarına ilişkin yapılan ilk çalışmalardan günümüze kadar gelen süreci hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında Ahlat’ın öneminden, fiziki büyüklüğünden ve kazılar sonuncunda elde edilen verilerden söz eden Prof. Dr. KARAMAĞARALI; “Bir kültür, medeniyet, ilim ve ticaret merkezi olarak kabul edilen ve meşhur Kubbet-ül İslam unvanını alan bir şehir olan ‘Ahlat’, Malazgirt Zaferinde Türk akıncılarının üssü olarak kullanılmıştır.” dedi. Prof. Dr. C. Nakış KARAMAĞARALI, konuşmasının sonunda; “Ahlat”ın bütün dünyada tanınmasını sağlayan Prof. Dr. Haluk KARAMAĞARALI’ya ve Prof. Dr. Beyhan KARAMAĞARALI’ya şükranlarını iletti.

Çevrim içi platform yanında eş zamanlı olarak YouTube platformundan da canlı olarak yayımlanan etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

Konferansın video kaydı için tıklayınız.

AHLAT-1 AHLAT-1 AHLAT-1 AHLAT-1 AHLAT-1
background image