Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Tatcı’nın “Aşkın Dili Yunus Emre” Adlı Eseri Dokuz Dile Çevrildi
19 Kasım 2021 | 17:03

Yunus Emre üzerine yaklaşık 36 yıldır araştırmalarını sürdüren Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Tatcı; "Yûnus Emre Dîvânı", "Yunus Emre’den Yolcuya Öğütler", "Yûnus Emre Yorumları", "Her Genç Bir Yûnus" adlı eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda çalışmayı okurlarla buluşturdu.

Yunus Emre'nin vefatının 700. yıl dönümü münasebetiyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan ve Cumhurbaşkanlığımız tarafından "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak ilan edilen 2021 yılında, Dr. Mustafa Tatcı’nın “Aşkın Dili Yunus Emre” adlı eseri Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı tarafından 9 dile çevrildi.

Eser, hem ilmi ve ahlaki hem de kültürel değerlerin taşınması açısından Türkçe olarak yayımlanmasının yanı sıra İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca, Japonca, Boşnakça, Farsça gibi dünya dillerinde de yayımlanarak, Yûnus’un dilini bu dünya dilleriyle buluşturmayı hedeflemektedir.

Falkültemiz Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Tatcı’nın nezdinde çalışmaya emek veren herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

background image