Prof. Dr. Fatma AÇIK’ın Oturum Başkanlığında “Dil Öğretimine Dair Meseleler” Konulu Panel Düzenlendi
30 Kasım 2021 | 16:32

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma AÇIK’ın oturum başkanlığını yaptığı, Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Dil Öğretimine Dair Meseleler” konulu panele konuşmacı olarak Ali Şir Nevai Taşkent Devlet Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Nozliya Zarilovna normuradova ve Laylo Rahimovna RAUPOVA, Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülvahit ÇAKIR, Andijon Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Shohida Hoshimovna SHAHOBİDDİNOVNA konuşmacı olarak katıldı. Çevrim içi ortamda düzenlenen panele Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan KOŞAR, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İhsan KALENDEROĞLU, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelin açış konuşmasını Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan KOŞAR gerçekleştirdi. İkinci bir dil öğretiminin ilkelerinin neler olduğuna değinen KOŞAR, panelin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve konuşmacılara teşekkürlerini ileterek sözlerini sonlandırdı.

Panel konuşmacılarından Prof. Dr. Nozliya Zarilovna NORMURADOVA “Kültürel Dilbilimde Ana Sorunlar, Eğilim ve Görevler”, Prof. Dr. Laylo Rahimovna Raupova “Türk Dillerinin Eğitim Çerçevesini Oluşturma Meseleleri”, Prof. Dr. Abdülvahit Çakır “Gazete Haberlerinde Dil Kullanımı ve Haber Başlıklarında Yapılan Yanlışlar”, Prof. Dr. Shohida Hoshimovna Sahahobiddinovna ise “Türk Dillerinin Fonosemantiği” konulu sunumlarını anlattılar.Panel, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

-1 -1 -1
background image