Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ayhan ÖZKAN Salı Konferanslarının Yirmi Birincisine Konuk Oldu
1 Aralık 2021 | 12:11

Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında Fakültemizin belirli aralıklarla düzenlediği Salı Konferansları dizisinin yirmi birincisine; “Eğitim Yöneticilerinin Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesinde Duygusal Zekânın Önemi” konulu sunumuyla Ankara Vali Yardımcısı Sayın Dr. Ayhan ÖZKAN konuk oldu.  

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL üstlendi.

Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ’un açış konuşmasıyla başladı. Daha sonra oturum yöneticisi Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL katılımcılara, Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ayhan ÖZKAN hakkında bilgiler aktardı.

Dr. Ayhan ÖZKAN sunumunda eğitim yöneticilerinin liderlik özelliklerinin gelişmesinde duygusal zekânın önemi üzerinde durdu. ÖZKAN konuşmasında; günümüzde eğitim yöneticilerinden olan beklentilerin de değiştiğini, liderlik özelliklerinin de bu manada evrildiğini, her konuda olduğu gibi bu konuda da ciddi bir değişim ve dönüşümün gerekli olduğunu vurguladı. Dr. Ayhan Özkan “Duygusal zekâ dediğimde aklıma başarı geliyor, başarı; üstesinden gelebilme, elde etmek istediğimiz şeyi kendi gayretimizle elde etme becerisidir” diye konuştu. Lider ve yöneticinin farklı olduğunu ifade eden Dr. Ayhan Özkan lider ve yöneticinin kısaca tanımlarını yaparak farklarını ortaya koydu. Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan “Eğitim yöneticiliği de liderliktir, müdür-öğretmen ayrımı yapmadan benim için öğretmen de sınıf yöneticisidir” dedi.

Etkinlik, sunumun ardından devam eden soru-cevap kısmı ve Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin ÜNSAL’ın yaptığı kapanış ve teşekkür konuşmalarıyla sona erdi.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image