Prof. Dr. A. Çağlan GÜNAL Plastik Poşet Kullanımı Hakkında TRT 1 Ana Haber’e Konuk Oldu
9 Aralık 2021 | 10:21

Fakültemizin Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Çevre Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Çağlan GÜNAL plastik poşet kullanımı hakkında 04.12.2021 tarihli TRT 1 Ana Haber’de verdiği demeçte; ücretli poşet uygulamasının hayata geçirildiği tarihten bu yana oluşan plastik poşet atığının %75 oranında azalarak 354 bin ton plastik atığın oluşması engellendiğini, plastik yapımında petrol türevi malzemelerin kullanıldığı, plastik poşet için kullanılan malzemelerin çoğunun geri dönüştürülemez olduğunu, ayrıca plastik atıkların uzun süre boyunca bozulmadan doğada kaldığını, küçük plastik parçacıklara ayrılarak toprak, su ve besin zincirine karıştığını vurgulayarak, yapılan çalışmalarda içme suyu, sofra tuzu ve bal vb. ürünlerde mikroplastiklere rastlandığını belirtti. Prof. Dr. A. Çağlan GÜNAL, doğa ve insan sağlığı için tek kullanımlık plastiğin mümkün mertebe kullanılmamasının önemini ifade etti.

Plastik poşet kullanımının asgari düzeye çekilmesi ve çevre duyarlılığımızın tüm toplum genelinde artarak devam etmesi temennisiyle, toplumsal katkı bağlamındaki çabalarından dolayı Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Çağlan GÜNAL’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.