“Biyoloji Eğitiminde Güncel Gelişmeler” Konulu Birinci Mezunlar Çalıştayı Düzenlendi
13 Aralık 2021 | 11:50

Fakültemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından ilk kez düzenlenen “Biyoloji Eğitiminde Güncel Gelişmeler Mezunlar Çalıştayı-1” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Fakültemiz F Blok Konferans Salonunda gerçekleştirilen Çalıştaya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Buluç, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Gül, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Doğan, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, konuşmacı olarak Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile Prof. Dr. Semra Mirici, mezun biyoloji öğretmenleri  Tülin Günver ile Serkan Erdem, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Çalıştay, açılış konuşmalarıyla devam etti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, ülkemizin en köklü eğitim fakültesi olan Gazi Eğitim Fakültesinin, kurulduğu ilk tarihten itibaren farklı alanlarda binlerce öğretmen mezun ettiğini ve bu mezunların, Türk Eğitim Sisteminde yetiştirdikleri öğrenciler ile ülkemizin gelişmesine katkı sağladıklarını dile getirdi. Biyoloji alanındaki bilimsel gelişmelerin paylaşılması, öğretmen yetiştirme konusundaki güncel yaklaşımların duyurulması ve mezunlar ile ilişkilerin sürdürülmesi adına bu etkinliğin çok değerli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bekir Buluç, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Çalıştay Başkanı Fakülmtemiz Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Gül’e, Düzenleme Kurulundaki akademisyenlere ve öğrencilere, konuşmacı olarak katkı sağlayacak olan Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalının değerli akademisyenleri Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile Prof. Dr. Semra Mirici’ye, mezun biyoloji öğretmenleri Tülin Günver ve Serkan Erdem’e ayrı ayrı teşekkürlerini iletti.

Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi açılış konuşmasında, günümüzde tüm dünyada bilginin öğrenciye aktarılmasını amaçlayan geleneksel eğitim-öğretim anlayışının terk edilmekte olduğunu, onun yerine sadece temel kavramları öğreterek çok sayıda beceri, tutum ve değerleri öğrencilere kazandırmayı hedefleyen çağdaş eğitim anlayışının ön plana çıktığını dile getirdi. Fakültedeki öğretim elemanlarının bu çağdaş anlayışı özümseyerek öğrencileri bu şekilde yetiştirmekte olduklarını ifade eden Prof. Dr. Selvi, “Pek çok özellik açısından donanımlı, çağdaş eğitim anlayışını benimsemiş, bilgi teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilen mezunlarımız, bulundukları ortama değer katmakta ve toplum tarafından değer görmektedirler. Biyoloji ve biyoloji eğitimi alanlarındaki güncel gelişmeleri paylaşmanın, mezunlarımıza mesleki açıdan katkı sağlayacağını belirtmek istiyorum. Bu vesileyle etkinliğin düzenlemesinde emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi’ye katılım belgesini takdim etti. Fakültemiz Türkçe Öğretmenliği Bölümü-1997 mezunu olan Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Doğan da etkinlikte kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışma alanlarına değinen Prof. Dr. Yusuf Doğan, çok yakın zamanda biraz daha kendisini kişisel açılardan göstermeye başlayacak olan mezunlar sisteminden bahsetti.

Biyoloji Eğitiminde Güncel Gelişmeler Mezunlar Çalıştayı Kurul Başkanı ve Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Gül ise konuşmasında, öğretmenlerin mesleki gelişiminde üniversitelerin sorumluluğu ve hizmet içi eğitim konusuna değindi.

Açılış konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz “Biyolojide Yeni Gelişmeler”, Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Mirici “Biyoloji Eğitiminde Yeni Yaklaşımlar”, Mezun Biyoloji Öğretmenleri  Tülin Günver ile Serkan Erdem ise “ Çalışma Sürecinde Sorunlar, Çözüm Önerileri ve Fakülteden Beklentiler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Sunumların ardından soru-cevap kısmıyla devam eden Çalıştay, kapanış konuşmalarından sonra sona erdi.

Üniversitemizde “Biyoloji Eğitiminde Güncel Gelişmeler Mezunlar Çalıştayı-1” Konulu Etkinlik Düzenlendi-1

Biyoloji-1