Fakültemiz Mezunu Doç. Dr. Dilek ALTUN, TÜBA-GEBİP 2021 Sosyal Bilimler- Eğitim Alanında Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'ne Layık Görüldü
15 Aralık 2021 | 14:40

Fakültemiz 2008 yılı Sınıf Öğretmenliği mezunumuz, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Dilek ALTUN, TÜBA-GEBİP 2021 Sosyal Bilimler- Eğitim Alanında Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı ödülünü almaya layık görüldü. Ödül töreni 28 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek; ancak yurt dışında olması münasebetiyle kendisi adına ödülünü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim AYDINLI alacaktır.

Doç. Dr. Dilek ALTUN, 9 Nisan 1984’de Kayseri’de doğdu. Lisans derecesini Gazi Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden 2008 yılında fakülte birincisi olarak aldı. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İlköğretim Programı – Okul Öncesi Eğitiminde Prof. Dr. Feyza TANTEKİN ERDEN danışmanlığında, 2013 ve 2016 yılında 4.00/4.00 ile tamamladı. Lisansüstü eğitimi sırasında TUBİTAK 2210-2211 Yurt İçi Yüksek Lisans ve Doktora bursu aldı. Lisansüstü tez aşamasında burslu olarak Michigan State Üniversitesi (MSU) ve Harvard Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulundu. Prof. Dr. Douglas Hartman (MSU) eş danışmanlığında yüksek lisans tez çalışmasını ve Prof. Dr. Catherine E. SNOW (Harvard Unv.) eş danışmanlığında doktora tez çalışmasını yürüttü. 2017 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. 2019’ta Üniversitelerarası Kurul’dan Doçent unvanı aldı. 2020’de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümüne Doçent unvanıyla atandı.

Doç. Dr. Dilek ALTUN, TUBİTAK 2219 Doktora Sonrası Araştırma Programı kapsamında burslu olarak Prof. Dr. Catherine E. SNOW danışmanlığında Harvard University Graduate School of Education’da araştırma grubunda çalışmalarına devam etmektedir. Kıymetli mezunumuz Doç. Dr. Dilek ALTUN’u üstün başarısından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.