Üniversitemizde Dünya Arapça Günü Kutlandı
18 Aralık 2021 | 12:31

Dünya Arapça Günü nedeniyle Fakültemiz Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri skeç, şarkı ve şiirlerden oluşan bir program düzenledi. Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fazlı Polat, Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin kapanış konuşması yaptı. Salonda bulunanların Dünya Arapça Günü’nü kutlayan Prof. Dr. Suçin, “Umarım öğrencilerimizin icra ettiği şarkıları, şiirleri ve skeçleri beğenmişsinizdir. Öğrencilerimizin Hababam Sınıfı’nı Kahire diyalektiyle oynamaları da sanırım kendi becerileri açısından bir meydan okumaydı. Çünkü öğrencilerimiz daha ziyade Fasih Arapçayla etkileşim içindedirler” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin, öğrencilerin sadece Arapça dil becerileri değil seslerini kullanma becerileri, müzik ve tiyatro performanslarının da gurur verici olduğunu belirtti. Prof. Dr. Suçin, “Öğrencilerimize imkân tanıdığımızda yenilikçi ve yaratıcı becerileriyle en iyisini başaracaklarına olan güvenimiz tamdır” diyerek şöyle konuştu: “Bu vesileyle Ana Bilim Dalımız öğretim üyeleri ve öğrencileri adına, Doğu Batı Topluluğu adına, Dünya Arapça Günü’nü en güzel şekilde kutlama imkânını bize sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a en kalbi teşekkürlerimizi takdim ederiz” diye konuştu.

Bu etkinliğin en son 2018 yılında yapıldığını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise etkinliğin yeniden düzenlenmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bütün bölümlere olduğu gibi Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalına destek olmaya devam edeceğini söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, öğrencilerle gurur duyduğunu ifade etti.

Arap Dili Eğitimi Ana Bilim Dalında öğrenim görmeye başladığı 1984 yılında Gazi Eğitim Fakültesi C Blok'ta Z 08 nolu sınıf olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Musa Yıldız, Ana Bilim Dalının günümüzde geldiği noktanın sevindirici olduğunu dile getirerek, “Öğrencilerimizi izlerken zaman zaman duygulandım” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a çiçek takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Etkinliğin Youtube kaydını izlemek için tıklayınız.

-1

-1

-1

-1

-1

-1

-1

dünya arapça günü-1

background image