Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın Başkanlığında “Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı” Gerçekleştirildi
10 Ocak 2022 | 09:26

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın başkanlığında Üniversitemiz akademik birimleri ile düzenlenen, “Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantıları”nın dördüncüsü, Fakültemiz yönetimi ve akademik personelin katılımlarıyla 07.01.2020 tarihinde çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Oturum yöneticiliğini Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Özlem BAYRAK CÖMERT’in yaptığı toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’ın yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, Anabilim Dalı başkanları ve öğretim elemanları katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ; “Göreve başladığımızda yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte ve sizlerin değerli katkılarıyla hedeflerimizi belirledik. En önemli hedefimizin araştırma üniversitesi vasfımızın devam ettirilmesi olduğunu, yurt içi ve yurt dışı sıralamalarda konumumuzun güçlendirilmesi için çalışacağımızı, projeleri ile adından söz ettiren bir üniversite olacağımızı ilan ettik” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, konuşmasına şöyle devam etti: “Hepinizin bildiği üzere, 2020 yılı verilerine göre araştırma üniversiteleri sıralaması YÖK tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.  Üniversitemiz 20 araştırma üniversitesi arasında 17. sırada A3 kategorisinde yer aldı. Süreci çok yakından izlediğimi de bilmenizi isterim. Göreve geldiğimiz ilk yılın sonunda kurumsal olarak verilerin toplanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi süreçleri ile ilgili altyapıların kurulması konusunda çalışmaları başlattık. Şu anda altyapı kurulumlarımız başarı ile oluşturuldu. Artık her akademik birimimizin yapmış olduğu faaliyetler kayıt altındadır. Akademik birimlerimizin faaliyetleri bizzat tarafımdan takip edilmektedir.” Araştırma üniversitesi olmanın Üniversitemize olan katkılarından da söz eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, 2022 yılında tüm akademik personelin proje konusunda çalışma yapması beklediğini sözlerine ekledi.

Rektörümüzden sonra söz alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR ise Üniversitemizin araştırma üniversitesi vasfı ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. YÖK’te 13 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda alınan kararları paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır; “Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programında 20 devlet üniversitesi ile 3 vakıf üniversitesi yer almıştır. Araştırma üniversiteleri performanslarına göre “A1, A2 ve A3” olmak üzere 3 performans grubu oluşturulmuştur” diye konuştu.

Programda söz alan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ; “Üniversitemizin araştırma üniversitesi vasfının devam etmesi için Gazi Eğitim Fakültesi olarak üzerimize düşen görevleri yapacağız. Bu vesile ile programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’ye Üniversitemizin 2022 eylem planını verdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı-1

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı-2

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı-3

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı-4

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı-5

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı-6

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı-7

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı2-1

Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı2-2

 

background image