Doç. Dr. Salih ÇAKMAK’ın Konuşmacı Olduğu Salı Konferanslarının Yirmi İkincisinde “Herkes İçin Erişilebilir Eğitim” Konusu Ele Alındı
12 Ocak 2022 | 14:10

Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında Fakültemizin belirli aralıklarla düzenlediği Salı Konferansları dizisinin yirmi ikincisinde; “Herkes İçin Erişilebilir Eğitim” konusu ele alındı. Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR; konuşmacı olarak Üniversitemiz Özel Eğitim Bölümü Görme Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Salih ÇAKMAK, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansın oturum yöneticiliğini, Fakültemiz Özel Eğitim Bölümü, Çok Engelliler Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar ŞAFAK üstlendi.

Programın açış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, Üniversitemizin 95. yıl etkinlikleri kapsamında başlatılan “Gazi Eğitim Fakültesi Salı Konferansları” dizisinin düzenlemesinde öncü olan Prof. Dr. Mahmut SELVİ’ye ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Rektörümüzün ardından açış konuşmasını yapan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, destekleri için Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ’a ve katılımcılara teşekkür etti.

Program, Doç. Dr. Salih ÇAKMAK’ın tanıtılmasıyla başladı. Sözü devralan Doç. Dr. Salih ÇAKMAK, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Doç. Dr. Salih ÇAKMAK; “Bir eğitim tasarımı yapılırken bu tasarımın herkes tarafından erişilebilir ve kullanılabilir olması gerekmektedir. Erişilebilirlik kavramı; fiziksel veya zihinsel engelli, ileri yaşlı, eğitime ulaşım olanakları kısıtlı olan vatandaşları ve daha birçok grubu kapsamaktadır” şeklinde konuştu. Bir tasarımın, toplumun bütün paydaşlarını içine alabilecek kapasitede tasarlanması gerektiği üzerinde duran Doç. Dr. Salih ÇAKMAK, tasarımda yalnızca dezavantajlı bir gruba odaklanmanın tasarımı “kişiye özel tasarım” hâline dönüştürülebileceği gibi istenemeyen durumlar oluşabileceğine dikkat çekti.

Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

 

Herkes için erişilebilir eğitim-1 Herkes için erişilebilir eğitim-1 Herkes için erişilebilir eğitim-1 Herkes için erişilebilir eğitim-1
background image