Prof. Dr. Gıyasettin AYTAŞ’ın Akademik Liderliğinde “Kültür, Sanat ve Fikir Topluluğu” Öğrencilerinin Katkılarıyla Hazırlanan “CEMRE” Dergisinin 50. Sayısı Yayımlandı
18 Ocak 2022 | 14:50

Fakültemizin Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gıyasettin AYTAŞ’ın, 1995 yılından bu yana öğrencileriyle birlikte aralıksız olarak çıkardığı Cemre Dergisi 26 yılını tamamlamış oldu. Küresel salgın süreci ile birlikte yayınına kısa bir ara veren dergi, 50. sayısı ile birlikte tekrar okurları ile buluştu.

Prof. Dr. Gıyasettin AYTAŞ; “Cemre ile birlikte çıktığımız yolculuk 26 yılına ve 50 sayısına ulaştı. Ülkemizde çok az süreli yayına nasip olan devamlılığın gururunu yaşıyoruz. İlk sayılarında yaşadığımız heyecanı, her bir sayıda duymaya devam ediyoruz. Bu dergiyi çıkarmaya başladığımızda genç fidanların önemli bir kısmı meyvelerini vermeye başladı. Toprağın altında çimlenen tohumlar, yeryüzüne çıkmadığını zaman çürür ve kaybolurlar. Son yıllarda kendinden başka kimseyi düşünmeyen ve fosilleşmeyi tercih edenlerin arttığı bir zamanda Cemre yeni fidanların yeşermesine, meyvelerin olgunlaşmasına, dal budak sararak gölgeler oluşturmasına zemin hazırlıyor. 1995 yılında başlayan bu yolculuk, bir sevda tutkusu ve umut olma arzusu ile yoluna sabırla devam ediyor ve etmeye de devam ediyor. İşte bu yolculuğa sabırla eşlik edenlerin her biri, bugünün dal budak saldılar ve kendi gölgelerini oluşturdular.” diyerek, derginin daha nice 100, 150 sayılara ulaşacağını, Gazi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bu haklı gururu hep yaşayacağını belirtti.

Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Gıyasettin AYTAŞ’ı ve derginin yayımlanmasında emek veren Kültür, Sanat ve Fikir Topluluğu öğrencilerini kutluyoruz.

cemre-1
background image