Salı Konferanslarının Yirmi Üçüncüsüne “Yunus EMRE’den Bizim Yunus’a” Konulu Konuşmasıyla Doç. Dr. Yusuf GÜNAYDIN Konuk Oldu
2 Mart 2022 | 11:55

Dekanlığımızın belirli aralıklarla düzenlediği Salı Konferansları dizisinin yirmi üçüncüsünde; “Yunus EMRE’den Bizim Yunus’a” konulu konferansıyla Fakültemizin, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf GÜNAYDIN konuk oldu.

Oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL üstlendiği Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Üniversitemiz Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. İhsan KALENDEROĞLU, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Konferansın açış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ gerçekleştirdi. Salı Konferanslarının artık bir gelenek hâline geldiğini söyleyen Prof. Dr. Bekir BULUÇ, konferansta Türklüğün Anadolu’ya yerleşmesinde önemli katkıları olan Yunus EMRE’nin konu edileceğini söyledi. Prof. Dr. Bekir BULUÇ, programın gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’ye ve katılımından dolayı da Doç. Dr. Yusuf GÜNAYDIN’a teşekkür etti.

Prof. Dr. Bekir BULUÇ’un açış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Anadolu’da Hacı Bayram, Mevlânâ ve Yunus EMRE gibi mutasavvufların yetiştiğini söyleyen Doç. Dr. Yusuf GÜNAYDIN, bu kişilerin Anadolu insanını bir bütün olarak toplamayı başardığını söyledi. Yunus Emre’nin söz varlığının hâlen yaşamaya devam ettiğini söyleyen Doç. Dr. Yusuf GÜNAYDIN, Yunus EMRE’nin insanlara ulaşmak için dili kullandığını belirtti. Yunus EMRE’nin bu hedefine de ulaşmış olduğunu anlatan Yusuf GÜNAYDIN; “Bu dille, bu silahıyla yaşadığı çağı değil, çağlar ötesine ulaşmayı başarmıştır. Eserlerinde tasavvufa, ayetlere ve hadislere yer vermiştir. İnsanın iç güzelliğini diline de yansıtması gerektiğini savunmuştur” dedi. Yunus EMRE’nin öncelikle insanların kendini bilmesini önemsediğini söyleyen Doç. Dr. GÜNAYDIN, bu bakımdan ilimin insanların kendisini bilmek anlamına geldiğini düşündüğünü de ifade etti.

Konferansın sonunda Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, bilgi ve birikimini katılımcılarla paylaşan Doç. Dr. Yusuf GÜNAYDIN’a ve konferansı zenginleştirdikleri için de tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Konferansın video kaydı için tıklayınız.

 

yunus emreden-1 yunus emreden-1 yunus emreden-1
background image