Salı Konferanslarına “Her Yönüyle Mükemmel Bir Öğretmen: Semiye SALTOĞLU ŞENER” Konulu Sunumuyla Prof. Dr. Bilge ŞENER Konuk Oldu
17 Mart 2022 | 14:59

Dekanlığımızın düzenlediği Salı Konferansları dizisinin yirmi dördüncüsünde; “Her Yönüyle Mükemmel Bir Öğretmen: Semiye SALTOĞLU ŞENER” konulu konuşmasıyla Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi Farmakognozi Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge ŞENER konuk oldu. Konferansta 1946 Gazi Eğitim (o zamanki ismiyle Gazi Orta Öğretmen Okulu) mezunu Tarih-Coğrafya öğretmeni Semiye SALTOĞLU ŞENER özelinde, Gazi Eğitim’in öğretmen yetiştirme kültürü ve kurumsal hafızası ele alındı.

Oturum yöneticiliğini, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Gamze DELİOĞLU’nun üstlendiği çevrim içi olarak gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, akademisyenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Programın açış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ yaptı. Prof. Dr. Bekir BULUÇ, bu program kapsamında, her yönüyle mükemmel bir öğretmen olan Semiye SALTOĞLU ŞENER’in konuşulacağını söyledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Bilge ŞENER’in Üniversitemizden emekli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Üniversitemize sunduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir BULUÇ’un açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Bilge ŞENER’in sunumuna geçildi. Programa davet edilmesinden dolayı Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ’ye teşekkür eden Prof. Dr. Bilge ŞENER, Annesi Semiye SALTOĞLU ŞENER’in hayatı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Bilge ŞENER, Annesinin gerek Gazi Eğitim’deki öğrencilik yıllarını, gerekse de çalışma hayatında yaptığı çalışmaları fotoğraflar eşliğinde anlattı. Prof. Dr. Bilge ŞENER, Annesinin öğretmenliğini icra edişinde Gazi Orta Öğretmen Okulu ve Gazi Eğitim Enstitüsü’nün büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Programın sonunda Prof. Dr. Bekir BULUÇ, Prof. Dr. Mahmut SELVİ ve Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Yasin ÜNSAL, programa katılımından dolayı Prof. Dr. Bilge ŞENER’e teşekkür ettiler.

Konferansın Video Kaydı İçin Tıklayınız...

1-1

2-1

3-1

4-1

5-1

6-1

7-1

8-1

afiş-1

background image