Üniversitemiz Öğrencilerine Yönelik İngilizce Konuşma Eğitimlerinin Açılışı Yapıldı
25 Mart 2022 | 18:13

Fakültemiz İngiliz Dili Eğitimi Topluluğu (GİDET / GELTS) tarafından Genç Ofis iş birliği ile organize edilen English Speaking Club eğitim dersleri düzenlenen törenle başladı. Fakültemiz F Blok Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış programına Rektör Yardıcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, Sosyal İşler Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Selami Candan, İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Paşa Tevfik Cephe, Sosyal İşler Kurum Koordinatör Yardımcısı ve GELTS Topluluğu Akademik Lideri Doç. Dr. Müzeyyen Nazlı Güngör, Yenimahalle Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Çiçek, öğretim üyeleri, topluluk üyeleri, konuklar ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, “Gazi Üniversitesi lisans öğrencilerinin tümüne açık olan ve öğrencilerin İngilizce konuşma becerisine çeşitli yönlerden katkıda bulunması amaçlanan 12 haftalık bir etkinliktir” dedi.

Konuşma derslerinin GİDET yönetim kurulu üyeleri tarafından verileceğinin altını çizen Prof. Dr. Bekir Buluç, şöyle devam etti: “Her hafta İngilizcenin çeşitli gramer yapılarının farklı bağlamlar içerisinde işlendiği uygulamalara ev sahipliği yapacaktır. Derslerin, ilerleyen süreçte farklı seviye gruplarına bölünerek Pazartesi günleri 10.30-13.20 saatleri arasında F Blok 204 numaralı sınıfta, Perşembe günleri 12.30-14.20 saatleri arasında F Blok 301 numaralı sınıfta ve Cuma günleri 12.30-15.20 saatleri arasında F Blok 204 numaralı sınıfta yapılması planlanmaktadır.”

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, sözlerini şöyle tamamladı: “Öğrenci kazanımları arasında İngilizce gramer yapılarına hâkimiyetin iyileştirilmesi ve güçlendirilmesi, çeşitli yapıların farklı iletişim amaçları doğrultusunda kullanımının etkili hâle getirilmesi, öğrencilerin dil seviyelerine ve yeterliliklerine katkıda bulunulması, İngilizce aracılığıyla bireysel ve akademik gelişime destek olunması, öğrencilerin ortak amaçları doğrultusunda paylaşımlarda bulunup sosyalleşmelerinin sağlanması ve Gazi Üniversitesi’nin sloganı olan “Gazili olmak ayrıcalıktır” fikrinin öğrenciler arasında yaşattırılması bulunmaktadır.”

Açılışta konuşan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi ise, “Gazi Eğitim Fakültesi olarak öğrenci toplulukların etkinliklerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki gençler bizim geleceğimizin teminatı. Bu vesile ile bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Mahmut Selvi’den sonra konuşan Yenimahalle Gençlik Merkezi Müdürü Şahin Çiçek, Gazi Genç Ofisin 2021 yılı sonunda açıldığını anımsattı. Genç ofislerin sosyal-kültürel çalışmalar yapan kurumlar olduğunu dile getiren Şahin Çiçek, “Gençlerimiz bizim için önemli. Bizler her zaman gençlerimizin yanındayız. Gençlerimizi donanımlı insanlar olarak geleceğe hazırlamak için çabalıyoruz” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Fakültemiz İngiliz Dili Eğitimi Topluluğu Başkanı Berke Oğuz Yılmaz, gerçekleştirilen etkinlik hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerimizin https://forms.gle/oLqjMmJDqaA7RBXH8 linkinden katılım formunu doldurmaları gerekmektedir.

Açılış programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

-1

-1

-1

-1

-1

-1

background image