Salı Konferanslarının Yirmi Beşincisine “Dijital Diyet Zamanı” Konulu Konuşmasıyla Prof. Dr. Tuncay DİLCİ Konuk Oldu
30 Mart 2022 | 16:41

Fakültemizin  düzenlediği Salı Konferanslarına bir yenisi daha eklendi. Salı Konferansları dizisinin yirmi beşincisi “Dijital Diyet Zamanı” konu başlığıyla yapıldı.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç, Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra konuşmacı olarak Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bekir Buluç gerçekleştirdi. Salı Konferanslarının artık bir gelenek haline geldiğini söyleyen Prof. Dr. Bekir Buluç, dijital yaşamın günümüzün vazgeçilmezi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tuncay Dilci’nin bu dijital ortamda bireylerin ve özellikle de çocukların nasıl korunması gerektiğine değineceğini belirten Prof. Dr. Buluç, katılımından dolayı Prof. Dr. Tuncay Dilci’ye teşekkür etti.

Prof. Dr. Bekir Buluç’un açılış konuşmasının ardından konferansa geçildi. Prof. Dr. Tuncay Dilci, günümüzde dijitanalizm denilen bir çağa girildiğini söyledi. Günümüz insanının dijital bunama, dijital otizm, dijital kuşatma, dijital şiddet, dijital kapitalizm gibi 80-90 kavramla karşı karşıya olduğunu anlatan Prof. Dr. Tuncay Dilci, yeni bir dünya düzeninin var olduğunu belirtti. Prof. Dr. Dilci, bu noktada ciddi bir dijital diyete ihtiyaç bulunduğunu dile getirdi.

Ailelerin sağlıklı dijitalleşme bağlamında ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Tuncay Dilci, bu nedenle bir dernek kurduklarını anlattı. Dijital dünyayı yeniden yorumlamak ve sağlıklı yaşayabilmek iddiasında olduklarını dile getiren Prof. Dr. Tuncay Dilci, geleneksel yaşama dönme gibi bir kaygıları olmadığını anlattı. Prof. Dr. Dilci, dijital dünyayı sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek için yeni tasarımların ve oluşumların insan sağlığını tehdit etmeden, insanın yaşamını kolaylaştıracak bir şekilde yaşam alanına sevk etmeyi amaçladıklarını dile getirdi. 

Dijital oyunlar konusuna da dikkat çeken Prof. Dr. Tuncay Dilci, çocukların hipnotik tekniklerle takibe zorlandıklarına dikkati çekti. Prof. Dr. Tuncay Dilci, dijital bağımlılıklar konusunda neler yapılabilir konusunda farkındalıkların ele alınması gerektiğini belirtti. Sağlıklı dijitalleşme ve sağlıklı bilinçli kullanmanın önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Dilci, sokakta, her yerde herkesin ekran ve telefonla baş başa olduğunu vurguladı.

Konferansın sonunda Dekanımız Prof. Dr. Mahmut Selvi, bilgi ve birikimini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Tuncay Dilci’ye ve konferansı zenginleştirdikleri için de tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konferansın video kaydı için tıklayınız...

-1

-1

 

background image