Bilim Konferanslarının On İkincisine "Eğitim Teknolojisi mi, Teknoloji Eğitimi mi?" Konulu Konuşmasıyla Prof. Dr. Tolga GÜYER Konuk Oldu
7 Nisan 2022 | 08:16

Dekanlığımız tarafından belirli aralıklarla düzenlenen Bilim Konferanslarının on ikincisi Fakültemizin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga GÜYER’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Oturum yöneticiliğini Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazife Burcu TAKIL’ın, açılış konuşmalarını Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ’nin yaptığı çevrim içi programa Dekan Yardımcılarımız Prof Dr. Yasin ÜNSAL, Doç. Dr. Serkan KOŞAR, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve üniversite dışından konuklarımız yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılışında kısa bir konuşma yapan Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, “Bilim Konferansları” serisine devam ettiklerini söyledi. Bilim konferanslarının on ikincisinin gerçekleştirildiğine işaret eden Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açış konuşmasından sonra sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Tolga GÜYER, “Ne yazık ki teknoloji eğitimi ile eğitim teknolojisi arasında büyük bir karışıklık var. Genellikle müfettişler, müdürler ve diğer paydaşlar teknoloji eğitimi ile eğitim teknolojisi arasındaki farkı bilmiyorlar” dedi. Asıl hedefin teknoloji eğitimi ve tüketiminden ziyade, teknoloji üretimi olması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Tolga GÜYER, bu konuda bir paradigma değişikliğine gidilmesinin şart olduğuna işaret etti. Sunumunda eğitim teknolojisi kavramının tanımını da yapan Prof. Dr. Tolga GÜYER, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere ve tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamladı. Konferans, soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Konferansın sonunda Dekanımız Prof. Dr. Mahmut SELVİ, bilgi ve birikimini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Tolga GÜYER’e ve konferansı zenginleştirdikleri için de tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konferansın video kaydı için tıklayınız...

 

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image