“Viyolonsel Orkestrası”, Gazi Üniversitesi himayesinde, Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda eğitimini sürdüren lisans ve lisansüstü öğrencilerinin temelini oluşturduğu, Kars’tan Burdur’a, Batman’dan Nevşehir’e, Urfa’dan Samsun’a farklı üniversitelerde, BİLSEM ve güzel sanatlar liselerinde viyolonsel dersi veren öğretim elemanları ve öğrencilerinin de konuk olduğu, devlet ve özel kurumlarda çalışan ve emekli olmuş olan müzik öğretmenlerinin katılım gösterdiği gönüllü bir topluluktur. Çalıcı sayısı her geçen gün artan toplulukta 4 yaşından 70 yaşına kadar farklı yaş ve meslek gruplarında amatör olarak viyolonsel eğitimlerine devam eden viyolonselciler de yer almaktadır. Viyolonsel orkestrası her konserinde amatör çelloculara da yer vererek toplumda “amatör çalgı eğitimi”nin de önemini vurgulamayı amaç edinmiştir.
Konser programı oluşturulurken öncelikle Müzik Eğitimi ABD öğrencilerinin teknik ve müzikal gelişimleri, akademik ilerleyişlerine ders dışı katı sağlama, viyolonsel eğitiminin önemli ögeleri “etüt ve sonatları” çalma hedef alınır. Orkestramız temelde “müzik ve viyolonsel” ortak paydasında oluşmuş olsa da “dayanışma, işbirliği” ve “sevgi” nin ön planda tutulduğu, “birlikten kuvvet doğar” düşüncesiyle yola çıkılan ve tüm Türkiye’yi kucaklayan bir projedir.
Topluluk, 2018 yılından itibaren pek çok konser vermiştir. Son olarak 30 Mart 2022’de Balıkesir’de “Altı Eylül Belediyesi” daveti ve üniversitemizin desteği ile “Bahara Merhaba” adlı konseri vermiş oldukça yoğun ilgiyle karşılanmış, “Abant İzzet Baysal Üniversitesi GSF” daveti ile Balıkesir’den sonra Bolu’da 31.03.2022 tarihinde yine salonlara sığmayan seyirci kitlesi ile karşılanmış, üniversitemizi başarı ile temsil etmişlerdir. Son olarak 03.04.2022 tarihinde Gazi konser salonunda da seyirci ile buluşan topluluğun zengin repertuarı ve özellikle farklı çalıcı profili, pandemi döneminde hatırı sayılır bir kalabalıkla ayakta alkışlanmıştır. Topluluğun Gazi Konser salonunda verdiği konserlerde konsere giriş için “konser davetiyesi” olarak gelen izleyicilerden “çocuk kitabı” bağışı yapılması konusundaki uyarısı ile toplanan çocuk kitapları, topluluğun “sosyal sorumluluk” konusundaki hassasiyetini de ortaya koymaktadır.
TÜBİTAK 2237A Projesi Kapsamında Bir Güçlük Bin Çözüm Proje Açılışı Gerçekleştirildi
Fakültemizde "24 Kasım Öğretmenler Günü" Kutlandı
Azerbaycan Lenkeran Devlet Üniversitesinden Heyet Üniversitemiz ve Fakültemizi Ziyaret Etti
Gazi Eğitim Fakültesi Birim Ar-Ge Ekibi Kasım 2024 Aylık Olağan Toplantısını Yaptı
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.